Последња провера за Олимпијаду

Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је у Аргентину на турнир и последње провере пред Олимпијске игре у Рију. Србија ће у аргентинској Кордоби

 играти заједно са домаћом селекцијом, Француском и Хрватском, пре почетка Олимпијских игара.

- Људи из Олимпијског комитета су нас припремили како да се понашамо у Бразилу, а ја се надам да имамо права упутства за нашу игру. Лепо ћемо се понашати на Олимпијским играма и на прави начин представљати нашу земљу. Велики је понос што смо у Рију, имамо велике амбиције и "побићемо” се за медаљу" -  рекао је Ђорђевић уочи пута.

Капитен репрезентације Милош Теодосић је истакао да ће његов тим на прави начин репрезентовати државу на Олимпијским играма.
- Драго ми је што крећемо пут Аргентине, на последњи турнир пред Рио. Жељни смо утакмица и желимо да представимо Србију у најбољем светлу. Оно што могу да обећам је да ћемо се борити и играти најбољу кошарку. Да ли ће то бити довољно за медаљу? Видећемо... Срећно читавом тиму и видимо се у Рију - рекао је Теодосић.

Заменик капитена Стефан Марковић сложио се у оцени са Теодосићем и истакао да је ово сан генерације.- Стигли смо до Олимпијских игара и онога што смо сви сањали. Идемо степеник по степеник, утакмицу по утакмицу - поручио је искусни плејмејкер.
Председник КШ Драган Ђилас  нада се да ће се репрезентација после Рија наћи на легендарном балкону.

- Велико хвала момцима и свима који су издвојили да овог лета не уживају него дођу у репрезентацију. Жао нам је што Бјелица није са нама. Хвала свима још једном. Знамо шта Србија очекује од вас. Желим да на прави начин представљате Србију, видимо се у Рију и надам се после на балкону - казао је Ђилас.

Испред Олимпијског комитета кошаркаше је испратио генерални секретар Ђорђе Вишацки.- Част ми је да испред Олимпијског комитета испраћам кошаркашке на Олимпијске игре. Трудимо се да се увек скупимо када наши спортсити крећу и да пожелимо срећу. Желим вам срећан пут - рекао је Висацки.

С.Р.
 

Састав

Боје Србије на Играма браниће:Стефан Јовић, Марко Симоновић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Милан Мачван, Стефан Марковић, Немања Недовић, Мирослав Радуљица, Милош Теодосић, Никола Јокић, Владимир Штимац и Стефан Бирчевић.
Србија ће на ОИ играти у А групи са Француском, САД, Венецуелом, Кином и Аустралијом.

Да се вратимо на велика врата

- Нисмо навикли на овако велике испраћаје. Одлазили смо обично на мала, задња врата, а враћали се на велика. Ви новинари и цела јавност сте увек нереални што се тиче очекивања од ове репрезентације. Ми немамо шта да причамо о томе, досадни смо сами себи, али је велика истина да је сваки следећи турнир,свака следећа утакмица најбитнија. Циљ је да радимо свој посао у тишини, без велике буке – рекао је уочи лета Мирослав Радуљица.
 Упитан колико је изостанак Немање Бјелице пореметио рад, Радуљица је одговорио:
- Ми јако добро функционишемо као група. Сметаће нам са једне стране што Немања није ту са нама, не само као саиграч, већ и као друг и брат, али заиста јако добро функционишемо. Надам се да ћемо се опет вратити као победници.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести