Постоји рецепт и за Звезду

Овог викенда игра се завршница 51. Купа Србије за одбојкаше, а пехар брани Војводина НС семе. Новосадски црвено-бели, како стоје ствари, имаће лаган посао у полуфиналу

јер се састају с домаћином, прволигашем Младим радником, а у другог финалисту одлучиће двобој Црвене звезде и Новог Пазара.

Новосађани су специјалисти за Купове, имају их већ 14 у свој ризници и по томе су најуспешнији одбојкашки колектив у историји, а у доброј су серији утакмица и са четири везане победе иду у Пожаревац. Радили су појачано у минулом периоду, али су сада у стандардном режиму и потпуно су спремни и мотивисани за борбе за други трофеј ове сезоне.

-Иза нас је период када смо имали нешто лакше утакмице, али смо радили беспоштедно. Имамо четири везане победе, додуше с ривалима из доњег дома табеле, али било је неизвесних гостовања. Дешавало нам се да су трећи сетови тих мечева били тешки, као и први у Инђији, али смо успевали да их добијемо, иако смо у некима од њих имали велики заостатак. То је нека нова димензија ове екипе и сви смо веома задовољни како играмо и како се све одвија за нас – рекао је коректор Александар Минић.

У полуфиналу ће се Воша састати с Младим радником, екипом која је као суперлигаш умела да је намучи, а сада као домаћин није за подцењивање, иако је једини прволигаш у завршници Купа.

- Играли смо с Пожаревљанима припремне утакмице, релативно лако добијали и одлично их познајемо. Млади радник има младу и веома добру екипу, имаће и помоћ публике, а не треба посебно наглашавати колико су мотивисане све екипе против нас. Ипак, фаворити смо и намеравамо да то покажемо на терену у полуфиналу, а онда највероватније следи финални сусрет са Звездом – истакао је Минић.

Највероватније ће се поново новосадски и београдски црвено-бели састати у борби за трофеј, као и у Суперкупу када је Војводина НС семе била успешнија.

- Савладали смо Звезду у Суперкупу и тада смо показали да знамо да играмо против ње. Они су нас добили два пута у првенству, да кажем кад није било јако битно, али сада смо поново решени да се покажемо. Звезда има систем игре и то је њено најјаче оружје, колико год да мењају тим, сви нови играчи се одмах уклопе, а имају и веома добар флот сервис који свима у лиги прави проблем. Настојаћемо да их нападнемо сервисом, да их удаљимо од мреже, а ако наш пријем буде на нивоу, можемо да се надамо другом трофеју ове године – закључио је Минић.

М. Ристић

Пета срећа

Минић је у својој каријери освајао титуле шампиона, али су му Купови измицали. Играо је три завршнице Купа у дресу Партизана (једно финале), а једном је био у завршници са суботичким Спартаком. Ово ће му бити пети финални турнир у каријери и шанса да коначно стигне до пехара Купа.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести