Потврдити партију из Новог Сада

Одбојкаши Војводине НС семе у среду ће одиграти реванш меч шеснаестине финала ЦЕВ купа против домаће Аркаде. Утакмица у Галацију почиње у 16 часова по нашем времену,

а Новосађани су на свом терену у првом сусрету славили 3:0 и сада су им потребна два сета за пласман у осмину финала. Ако Аркада забележи тријумф од 3:0, или 3:1, одлука о проласку пашће у златном сету.

- Очекује нас тешка и потпуно другачија утакмица од оне у Новом Саду. Аркада ће овога пута бити комплетна, а играће на свом терену и имати подршку навијача. Колико смо имали прилике да чујемо, тамо су трибине увек пуне. Ипак, за нас је свака европска утакмица нови изазов и прилика да напредујемо. Важно је да оставимо срце на терену, да пружимо максимум, да искористимо сваку шансу и да пробамо да изборимо позитиван резултат – рекао је шеф струке у Воши Неџад Османкач.

Млади примач сервиса Миран Кујунџић задовољан је резултатима и игром у претходне две утакмице.

- Остварили смо две важне победе и против Румуна, али и у Нишу у домаћем првенству. Знамо да ће у Румунији бити друга прича, што не треба да нас обесхрабри. То што ће Аркада бити комплетна може само додатно да нас мотивише. Млади смо, на почетку каријере, имамо прилику да играмо против сјајних, искусних играча и кроз такве утакмице можемо да напредујемо. Не постоји притисак, наше је само да играмо слободно, мирно и максимално, па за колико то буде довољно. Ако ништа друго, увек остаје златни сет, који је лутрија и ту је све могуће – поручио је Кујунџић.

Спортски директор Никола Марић истакао је да је клуб учинио све да екипи због згуснутог распореда у јануару обезбеди што лакши пут.

- Одлучили смо да, колико је то могуће, проведемо што мање времена у путу. Мало је незгодно, јер Галаци није близу, налази се на делти Дунава, али ићи ћемо авионом од Београда до Букурешта, па одатле аутобусом до Галација. Задовољни смо како је екипа одиграла против Аркаде у Новом Саду и у првенству у  Нишу. Момци су показали нешто атипично њиховим годинама, играли су мирно и сигурно. Иако Румуни у Новом Саду нису били комплетни и томе се требало прилагодити. Ођедном смо постали фаворити против таквог састава што је требало решити, а то није једноставно. Они су много искуснији, а њихов тренер је после уводио и стартере, али им није помогло. Сигурно је да ће им у реваншу много значити коректор Бразилац, те Јанић и Радовић који нису ни били у Новом Саду, као и Росић који  није играо. Не оптерећујемо играче, само желимо да играју храбро и квалитетно – казао је Марић.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести