Прекинута Скупштина ФК Партизан

Скупштина ФК Партизан на којој је требало да буде изабран нови председник, прекинута је после бројних сукуоба у “Земунелу”.

Скупштина је требало да бира између Ивана Ћурковића и Жарка Зечевића, с једне,  односно Ненада Бјековића, с друге стране. Бјековић, кога према незваничним сазнањима подржава породица Недић, најавио је и могућност нереда испред ФЦ Телеоптик, а низ инцидената започео је и пре 17 часова, када је требало да почне рад највишег клупског тела. Како је речено, у року од месец дана биће одређен нови датум Изборне Скупштине.

Иако је било најављено њено кашњење, Скупштина је установила кворум и убрзо се прешло гласање. Представници опозиције су протестовали, јер нису сви чланови били присутни. То је био знак за почетак правог хаоса у сали, јер су се представници актуелне управе „правили Енглези” и „радили по процедури”, док су, с друге стране, стизали повици „срам вас било” и по која увреда.

Прво се гласало за радно председништво, али је и ту било проблема, па је било дискусије о томе ко и како зна да броји. На углу стола стајао је папир с гласовима, око кога су се окупили представници обе стране, међу којима и Милош Вазура. Актуелни генерални директор Партизана је у једном тренутку узео папир и отишао до микрофона, одакле је позвао обезбеђење да реагује.

- Можете да изађете. Молим службу да одстрани све који прекидају - рекао је том приликом Вазура.
Он се затим вербално обрачунао с бившим председником клуба Драганом Ђурићем.
- Ја сам онај који није оставио дуг као ти, молим, псујеш, удаљите га - викао је Вазура.
Затим су се довикивали Саво Милошевић и Милорад Вучелић, а бивши нападач црно-белих је затим разменио оштре речи и са Миланом Обућином.

Након добрих 50 минута, атмосфера у сали се барем мало примирила, па су се са говорнице чланови обраћали окупљенима. Наравно, уз упадице присутних.
У наредних пола сата присутни нису могли да се усагласе о броју присутних чланова, а Гордан Петрић је убрзо напустио салу, уз речи:

- Видим први пут овде неке људе и они су најгласнији. Други који су се 30 година дружили не могу да се договоре око основних ствари. Ја вам предлажем да. ако можемо сви да се договоримо како заједно да помогнемо Партизану - одлично, а ако не можемо - пустићу браду и бркове и одох негде на планину.
То је био почетак краја Скуптштине, па је председавајући најавио нову у наредних месец дана, када се страсти буду смириле.

(Б92)

Неприличне сцене 

Сцене које не приличе избору председника једног спортског клуба, зачинили су и повици „зваћемо полицију”, након што је онемогућен улаз у круг центра Драгољубу Мијаиловићу и Остоји Мијаиловићу, који су чланови Скупштине, али и којима је суспендовано чланство у Партизану. Испред капије су затим остали и Душан Трбојевић, Момчило Вукотић, Саво Милошевић и Ивица Краљ, али су они касније ипак ушли у зграду.

Хаос у просторијама

Хаос је владао у просторијама црно-белих, али и испред капије где су бројне новинарске екипе гледале легитимисање, али и то како неки чланови Скупштине остају закључани. 
На улазу центра стајали су редари, који су легитимисали све оне који су желели да уђу, а међу њима је био и кандидат за председника Ненад Бјековић. У околним улицама су били примећени полицајци, жандамерија, па чак и једна марица.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести