Преко Брчака на Галатасарај

После освојеног бода у првом мечу осмине финала Купа Изазивача, одбојкашима Војводине НС семе потребна је у уторак (18.30) победа било којим резултатом над Младошћу из Брчког за пролаз

у четвртфинале и највероватније мегдан с турским Галатасарајем. Брчаци су у првом сусрету показали да нису случајно међу 16 најбољих у овом надметању, с тим што је Воша могла до победе и пре седам дана.

Играће Новосађани без стартног коректора Дражена Лубурића, који ће одсуствовати с терена бар још недељу дана, што није хендикеп у мери у којој се очекивало с обзиром да је млади Милош Надаждин одиграо добро против Звезде. Надаждин ће поново имати шансу да заблиста, али је извесно да ће игра Воше умногоме зависити од расположења примача сервиса Милана Катића и Михајла Станковића. Војводина је фаворит у реванш сусрету с Брчацима, што треба да потврди на терену, с тим што се сви у црвено-белом табору надају да ће имати ветар у леђа и с трибина.

-Изгубили смо 3:2 у Брчком, а је мало недостајало да буде другачије. Сетове које смо добили играли смо веома добро, фалило нам је и мало среће у тај-бреку. У реваншу је потребно да сведемо грешке на минимум, да избегнемо осцилације у игри и да не помажемо противнику. Победа над Звездом у дербију нашег првенства нам много значи, на том мечу показали смо да можемо да играмо веома добро, чак и ако смо ослабљени, а сигуран сам да ћемо уз помоћ публике пружити оно што се од нас очекује – рекао је примач сервиса Михајло Станковић.

Шеф стручног штаба Страхиња Козић од својих пулена захтева пре свега борбеност и видљиву жељу за победом.

-У серији смо тешких сусрета, играли смо дерби са Звездом после меча у Брчком, а након утакмице са Младошћу следи нам и дерби с Партизаном. Олакшавајућа околност је та што све те утакмице играмо на нашем терену. Нисмо очекивали лаган пролаз против Младости, нису ни они случајно у осмини финала. За нас је најважнији приступ утакмици и он мора да буде увек као што је то био случај у минулом дербију с Црвеном звездом, где смо, за разлику од неких ранијих утакмица, показали велику срчаност и борили се од почетка до краја меча. И даље сам сигуран да исход ове утакмице од нас зависи и зато се бавимо сами собом, не загледамо много у туђа воришта и константно радимо на нашем напретку. Намерни смо да будемо најбољи када то буде најпотребније – истакао је Козић.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести