Пресудило Вошино надахнуће

Прошле су безмало три године од када су одбојкаши Војводине НС семе савладали Црвену звезду на свом терену и зато им је победа у минулом колу (3:2) посебно драга. Прекинут је низ непобедивости Београђана

 у црвено-белим дербијима, а Воша је то урадила на веома допадљив и помало изненађујући начин, одиграла је веома надахнуто, у појединим тренуцима готово савршено. Не памти се меч када је актуелни шампион био у подређенијем положају у Спенсу, али је ипак победник решен тек у  тај-бреку.

Били су домаћини дербија лишени помоћи стартног коректора Дражена Лубурића, заменио га је веома добри Милош Надаждин, примачи сервиса Милан Катић и Михајло Станковић преузели су више посла у нападу, а треба похвалити и средње блокере Чедомира Станковића и Стевана Симића на запаженом учинку у битним тренуцима.

Наравно, техничар Игор Јовановић био је на свом нивоу, истицао се одличним сервисима, а тимска игра је донела два веома важна бода.- Сматрам да смо у свим елементима игре били бољи. Пали смо у четвртом сету и пропустили прилику да раније завршимо сусрет, али ми је драго што смо на веома добар начин дошли до победе у пет сетова. Важна нам је победа над Звездом, посебно после пораза у Брчком и пред реванш осмине финала Челенy купа. Чека нас тежак распоред до краја месеца и надам се да ћемо играти на високом нивоу у наставку шампионата – рекао је организатор игре црвено-белих Игор Јовановић.

Дерби би сигурно био још квалитетнији да су екипе имале времена за какву-такву регенерацију после тешких мечева у Купу Изазивача (Воша играла у среду, Звезда у четвртак), али велики ривалитет и важност меча извукли су све најбоље од момака на терену.- Ово је велика победа за нас, момци су били борбени, а када је у питању умор обе екипе су у истом положају. Важно је да смо играли тимски, од почетка до краја, веома ангажовано и само на тај начин може да се добије Звезда.

Читаву утакмицу смо имали позитивно размишљање, веровали смо у себе и то треба да нам буде репер за наставак. Одиграли смо енергично, за разлику од неких претходних утакмица, и надам се да ће нас малери мимоићи и да ћемо бити најбољи када то буде најпотребније – рекао је шеф стручног штаба Војводине НС семе Страхиња Козић.

М. Ристић
 

Сутра с Младошћу

Нема пуно одмора за Војводину НС семе , већ сутра игра реванш меч осмине финала Купа Изазивача с Младошћу из Брчког. Први меч Младост је добила 3:2, али због много освојених поена у том мечу, Новосађане било каква победа води у четвртфинале и највероватније мегдан с турским Галатасарајом.
Утакмица Војводина НС семе – Младост игра се сутра од 18.30 часова.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести