Прича се о златном сету

Осам кола домаћег шампионата и неколико сусрета у Купу Србије, послужили су одбојкашима Војводине НС семе као темељ за европску причу коју почињу данас, гостовањем у Украјини.

Новосађани ће се у ЦЕВ Купу састати са екипом Барком Кажањи у Лавову, од 18 часова.

- Украјинци су много напредовали, што потврђује и податак да је њихова јуниорска репрезентација била друга на Европском првенству. Вуку корене из руске школе, а када је у питању наш ривал, он може да се похвали и добрим тренером, који је донео и нешто модерно. У питању је Финац Угис Крастинс. Имају добру екипу, а највећа опасност прети нам од Семењука, Пољака Бегуна и Богутирова. Играли смо доста припремних утакмица са страним екипама, тако да је то, на неки начин, била увертира у ЦЕВ куп. Очекујем да покажемо оно што радимо на тренинзима, да одиграмо растерећено, снажно и мотивисано. Треба да дамо све од себе, а добро је то што је реванш у Новом Саду – рекао је шеф стручног штаба Воше Неyад Османкач.

Спортски директор црвено-белих Никола Марић истакао је да клуб посвећује пажњу сваком такмичењу, па ће се тако максимално посветити и утакмицама с Украјинцима, како у гостима, тако и код куће.
- Екипа Баркома добро је организована, по неким информацијама има и сталног, јаког спонзора, што је у спорту изузетно важно. Добро је што реванш играмо у Новом Саду, па тај златни сет може много тога да одлучи. Надам се да ћемо управо због тога у реваншу имати подршку публике. Јако је лепо видети младе играче који су жељни доказивања. Зато су и заслужили подршку – истакао је Марић.

Реванш се игра 21. децембра у 19 часова, а уколико елиминишу Украјинце, Новосађани ће у наредном колу играти с румунским тимом Аркаде из Галација.

М. Р.

Без Станковића и Радовића

Новосађани ће у Украјини наступити без средњег блокера Чедомира Станковића и првог дизача Неђељка Радовића, који нису отпутовали с екипом због вируса и повишене температуре.

Поред Војводине, у првом колу ЦЕВ Купа, играће још Ниш и Нови Пазар, а Црвена звезда је већ нашла место у шеснаестини финала, које се игра у јануару.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести