Пријатељство не важи на терену

Одавно каћки рукометни суперлигашки погон није толико зависио од издања појединца, као сада од учинка репрезентативног голмана Дејана Банде Милосављева. На почетку првенства Југовић је

 због повреда остао без бекова Немање Белоша и Павла Павловића, а Страхиња Травар и Александар Јањић су ангажовани у предвечерје суперлигашких надметања и сигурно ће им требати време да се уклопе у нову екипу.

Пенал – серијом за памћење, када је у дуелу са Крагујевчанима Дејан Милосављев од 10 одбранио осам седмераца и израстао у рукометног јунака Каћа и Србије, наговестио је да долази време у којем ће Арпад Штербик добити достојног наследника.- Против Радничког ме понела атмосфера, која је била феноменална, поготово за нашу младу екипу. Само ако сви до једнога гинемо на терену можемо доћи до циља. То се управо догодило, као колектив смо истрпели све грешке, које са собом носи младост. Али, опет, то значи да и ми, играчи, морамо на тренинзима још више да радимо - упозорио је Милосављев.

Он је нагласио да посебно морају на тренинзим да обрате пажњу на отварање утакмице и завршне моменте.- То се показало као наша бољка и против Крагујевчана и против Партизана у Београду. С Радничким смо успели да се извучемо, док ми је у Београду дошло да плачем од муке. Деловали смо као да нико од нас не зна свој задатак.Милосављев у последње три утакмице имао је учинак преко 20 одбрана. Питали смо га шта би требало још да уради да би његови саиграчи се размрдали и помогли му.

- Да бисмо победили морам све да одбраним, како каже мој тренер Драган Врговић. Морају и саиграчи да схвате да није све само до мене, већ да и они морају да верују у свој квалитет и таленат, који су неоспорни. Уверен сам како време буде одмицало да ће и они деловати компактније, уиграније и сигурније. Истина, мого нам недостају повређени Белош, као и Павловић, Ратковић... Посебно се у нападу осећа изостанак Немање Белоша, а у одбрани још нисмо показали ни 50 одсто наших могућности. Верујем да ће све доћи на своје.

Популарни Банда стаће вечерас на црту шабачкој екипи, у дуелу између једина два српска мушка рукометна клуба која су освојила титулу у неком од европских купова.- Једва чекам ту утакмицу, па нека се понови ситуација у којој ја морам да спашавам ситуацију, да вадим кестење из ватре, али на крају да ми славимо. Верујем у нашу победу. Металопластика је добра екипа са квалитетним голманом, пивотом, левим и десним крилом. У налету су и сигурно у Каћ долазе по бодове. На нама је да им то онемогућимо.

Даћемо све од себе, подићи борбеност и покушати да грешке сведемо на минимум. Наша два клуба су дугогодишњи пријатељи, с тим што пријатељство на паркету не важи - поручио је Дејан Милосдављев.Утакмица Југовић - Металопластика игра се у суботу од 19 часова у каћкој спортској дворани Храм.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести