Приземљити „брђане” у равници

Прву од две утакмице које ће Војводина одиграти против Чукаричког у размаку од само пет дана игра се данас на “Карађорђу”, у оквиру 14. кола Јелен суперлиге. Овај меч је дерби кола, јер ће копља укрстити

екипе које заузимају 3. и 4. позицију на табели, а већ у среду исте екипе се састају у оквиру четвртфинала домаћег Купа. У табору Војводине влада оптимизам и вера у сопствени квалитет. - Предстоји нам тешка утакмица против изузетно квалитетне екипе Чукаричког која игра врло леп, нападачки фудбал – рекао је тренер Војводине Зоран Марић.

- Генерално, за нас ове сезоне никада није било лаких мечева, то нису биле ни оне утакмице које смо убедљиво побеђивали. Осим повређеног Енвера Аливодића, сви остали су у строју и конкурисаће за састав, па смо у прилици да изведемо, за нас у овом моменту најјачи тим. С обзиром како ове сезоне играју Чукарички и Војводина, очекујем лепу и неизвесну утакмицу.

Посматрајући игре чете са Бановог брда, уочава се да се ради о квалитетној екипи, али стиче се утисак да “брђани” још нису склопили победнички мозаик. Играју по систему топло – хладно и зато су непредвидиви. Након не баш сјајног првенственог старта, у наставку су заиграли боље, а онда су у прошлом колу торпедовани на сред Бановог брда од Јагодине са убедљивих 3:0. Ипак, јасно је да се ради о финансијски стабилном клубу који је из године у годину на све озбиљнијем нивоу, са све бољим тимом. Ипак, у црвено-белом табору верују да могу до победе.  - Ривал нам је  врло добра екипа Чукаричког, али сигуран сам да можемо до сва три бода – оптимиста је млади бек Бојан Настић. – Добро смо почели јесењу полусезону, оставили смо добар утисак на фудбалску Србију и желимо да у истом стилу окончамо први део првенства и добром игром се опростимо од наших навијача.

У досадашњим дуелима Војводине и Чукаричког Новосађани су имали знатно више успеха. На 32 меча црвено-бели су славили 19 пута, “брђани” само четири, а девет утакмица је завршено без победника, уз гол разлику 49:19 у корист Војводине. Поготово убедљива Воша је била у Новом Саду, где је скор 12-4-0. Ипак, на опрез позива и податак да ни Доњи Срем до скора никада није победио Војводину на “Карађорђу”, као и чињеница да су лане оба дуела између Војводине и Чукаричког завршена без победника – у Новом Саду је било 1:1, у Београду без голова.

У Војводини су наставили да излазе у сусрет симпатизерима, па ће и данас улаз на источну трибину бити бесплатан.

Д. Кнежић
 

ТРЕНЕР ЧУКАРИЧКОГ ВЛАДАН МИЛОЈЕВИЋ
Воша благи фаворит

Тренер Чукаричког Владан Милојевић сматра да су Новосађани благи фаворити, али само због домаћег терена.
- Војводина је екипа која целе сезоне игра добро у континуитету, имају практично исте амбиције као и ми, пласман у Европу и што бољи резултат у Купу, али радујемо се таквим утакмицама, јер ћемо имати прилику да се надигравамо. Док сам радио у млађим категоријама, имао сам прилику да упознам Полетановића, Иванића и Гаћиновића. Када им се придодају искусни Тумбасевић, Пекарић, Веселиновић, Пушкарић и Аливодић, иако неће играти против нас, то довољно говори о њиховом квалитету -  навео је Милојевић.

Тренер Чукаричког истакао је да неће бити калкулација са саставом тима, упркос томе што већ у среду исти ривали на Бановом брду играју меч четвртфинала Купа Србије.- Све и да хоћу да калкулишем не видим како бих то урадио, с обзиром на постојећи играчки кадар. Играћемо у Новом Саду као да нема те утакмице у Купу. На “Карађорђу” ће због четири жута картона изостати Угочукву Уках -  саопштио је Милојевић.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести