Продужити лепу традицију

После проласка у осмину финала ЦЕВ Купа, одбојкаши Војводине НС семе враћају се изазовима у домаћем првенству, а данашњи ривал им је Спартак из Љига,

једини тим који је у досадашпњим дуелима с Новосађанима претрпео све поразе. Ту и тамо су Љижани могли, пре свега на свом терену, да помере црвено-беле, али се и данас, упркос умору, очекује да Воша оправда улогу фаворита и продужи лепу традицију непобедивости у окршајима са Спартаком.

Млада екипа из Новог Сада је у пакленом ритму, за две недеље ово ће  јој бити четврти меч, а очекује је још два до краја месеца. У том ритму ће и наставити пошто их 1. фебруара очекује сусрет осмине финала ЦЕВ купа с Пјаћенцом у Италији. Зато је веома важно да данас забележе успех, пребрину још једну бригу, а онда се окрену новим изазовима у Купу Србије и у Европи.

- Спартак дочекујемо у неугодном тренутку, пре свега због згуснутог распореда, ово ће нам бити четврта утакмица у две недеље. Без обзира на стање на табели, Љижани увек имају физиономију везану за своје младе играче и сигурно ће доћи амбициозни и жељни доказивања. За нас је најбитније да наставимо континуитет добрих игара, али ме као тренера радује чињеница да ћемо морати да појачамо и тренинг како бисмо се вратили у ритам у ком смо били пре нове године. Коначно смо се комплетирали, а очекујем да нам се здравствени билтен поправи до краја ове недеље и да ћемо тада имати услове за још бољи спаринг на тренингу, јер нам треба форма за изазове који нас очекују - рекао је шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач.

Примач сервиса Миран Кујунџић игра на веома високом нивоу и жели наставак добрих игара и победа свог тима.

- Све оно што смо урадили у Европи и на домаћој сцени у кратком периоду заиста је добро, што би требало да потврдимо тријумфом у утакмици са Спартаком. Љижани су традиционално мотивисани против нас и свакако да  желе прву победу у нашим међусобним окршајима. На нама је да заборавимо на умор и да наставимо са добрим партијама и победама – рекао је Кујунџић.

Утакмица у малој сали Спенса почиње у 19 часова.

М. Ристић

Субота

Женска суперлига - ОБРЕНОВАЦ: ТЕНТ - Футог (19), ПАНЧЕВО: Динамо - Јединство (СП) (19), УЖИЦЕ: Јединство - Спартак (20)
Мушка суперлига - НОВИ САД: Војводина НС семе - Спартак (Љ) (19), СТАРА ПАЗОВА: Јединство - Ниш (19)
Прва женска лига - НОВИ САД: ФОК - Лесковац (17), КЛЕК: Клек - Омладинац (19), ВРАЊЕ: Врање - Рода (18), СМЕДЕРЕВО: Смедерево - Београд (17)
Прва мушка лига - ФУТОГ: Футог - Ва 014 (16), ПАНЧЕВО: Борац (С) - Косовска Митровица (16), СМЕДЕРЕВО: Смедерево - ВГСК (20), ПОЖАРЕВАЦ: Млади радник - Јагодина (19), ПРИБОЈ: ФАП ливница - Топлички витезови (19)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести