Прва фудбалска лига Србије: Бачка – ЧСК Пивара 1:0 (0:0)

По кишовитом и хладном времену и веома тешком и клизавом терену домаћин се „минималцем’’ учврстио на другом месту. У првих 45 минута су гости деловали као бољи тим

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Славко Малетин – Вава’’, гледалаца око 1.000. Судија: Крстић (Борча). Стрелац: Филип Бајић у 52. минуту. Жути картони: Томчић (Бачка), Фуртула, Танасић (ЧСК Пивара).

БАЧКА: Вујасиновић 7, Зоговић 7, Поњевић 7, Илић 7, Томчић 7, Мојсиловић 7 (од 77. минута М. Бајић -), Ф. Бајић 8, Балабановић 7, Чековић 7 (од 67. минута Галић 7), Тривуновић 8, Миловац 7 (од 61. минута Бјелош 7).

ЧСК ПИВАРА: Танкосић 7, Ђекић 7, Варга 7, Јелић 7, Бајат 7, Керкез 7, Станић 6 (од 67. минута Танасић 6), Илић 7, Вукасовић 6 (од 80. минута Јоргић -), Фуртула 7,  Жакула 7 (од 46. минута Караћ 6).

По кишовитом и хладном времену и веома тешком и клизавом терену домаћин се „минималцем’’ учврстио на другом месту. У првих 45 минута су гости деловали као бољи тим, док су домаћи фудбалери у више наврата били нервозни и, стиче се утисак, нису знали шта ће са лоптом. Гостујућа екипа је имала две добре прилике за гол, међутим нису их реализовали. Најпре се у 14. минуту у одличној шанси нашао Илић, али је голман Бачке Вујасиновић добром интервенцијом сачувао своју мрежу. Средином првог полувремена, Челаревчани су извели одличну контру преко Фуртуле који је потом постигао гол, али је он поништен због претходног прекршаја над голманом.

Почетком другог полувремена у 52. минуту је Филип Бајић био најсналажљивији у шеснаестерцу гостију и из близине затресао мрежу Челаревчана. То је донело велику радост навијачима домаћем тима, али је и деловало као хладан туш за „лавове’’. Екипа ЧСК Пиваре у наставку није ни једном озбиљније припретила Вујасиновићу, а с друге стране домаћи играчи су искусно чували и лопту и резултат. Бачка је ипак успела да и у таквој игри створи неколико добрих прилика за гол, а најозбиљнију је имао стрелац јединог гола Филип Бајић у 83. минуту када је са двадесетак метара погодио пречку.

Д. Зорић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести