Прва меч лопта Војводине

На гостовању Партизану, одбојкаши Војводине НС семе имају прву меч лопту за оверу пол позиције пред почетак доигравања за титулу. Свега једну седмицу Новосађани

нису били водећи у шампионату па им, после свега виђеног, припада прва позиција коју већ данас могу да овере.

Три пута ове сезоне су црвено-бели били бољи од црно-белих Београђана, два пута у четвртфиналу Купа Србије и једном у првенству, па треба очекивати још један тријумф, али пошто су Београђани у тешкој ситуацији у борби за избегавање баража, сигурно ће играти на максималном нивоу.

- Одиграли до сада три утакмице с Партизаном, ово је четврти, а можда ћемо убрзо опет укрстити копља и у плеј-офу. Мало смо у нормалнијем ритму, имамо више времена, неке ствари смо додали на тренингу, нешто променили, увели иновације, рад је садржајнији и надам се да ће се то осетити на терену. Бодови су неопходни и њима и нама, а верујем да ће у овом дуелу психолошки фактор бити пресудан. Неће бити једноставно, али за нас је свака утакмица једнако важна, идемо на беспоштедну борбу и надам се да ће то донети резулат – изјавио је шеф стручног штаба Неyад Османкач.

Либеро Никола Пековић истакао је да се треба фокусирати на сопствену игру.

- Не бих се пуно обазирао на ривала и на то шта може донети утакмица. Треба да размишљамо о нама и нашој игри. Здрави смо што је веома битно јер не памтим кад смо последњи пут били сви потпуно здрави. Оно што могу да обећам јесте то да ћемо дати све од себе. Поред појединачног, имамо и тимски квалитет и дух који је много пута донео важне поене и победе, па се надам да ће тако бити и овога пута – поручио је Пековић.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести