Први Фестивал спорта за све Војводине

Први војвођански Фестивал спорта за све одржаће се у суботу у Новом Саду. Манифестација је једнодневна и одржаће се на отвореним и затвореним теренима СЦ Сајмиште и СРЦ МАР.УК.

Организатор фестивала је Савез спорт за све Војводине са својим чланицама. Циљ фестивала је да пропагира и афирмише програмске активности Савеза спорт за све Војводине за све грађане на територији АП Војводине као и да допринесе масовнијем укључивању грађана у спортско-рекреативне активности ради очувања и побољшања здравља.На новосадској манифестацији ће бити представљене могућности за бављење спортско - рекреативним активностима за све категорије становништва: од предсшколског узраста до особа треће животне доби, као и особа са посебним потребама и инвалидетом.

Фестивал је подељен у пет програмских целина. Отвара га презентација рада у организацијама из области спорта за све као и других организација (са укључивањем у рад заинтересованих грађана). Програм је предвиђен  за децу претшколског и школског узраста, студентске спортско-рекреативне активности, радничке спортско-рекреативне активности, спортско-рекреативне активности грађана, треће животно доба, особе са посебним потребама, особе са инвалидитетом, представиће се и традиционални спортови, а одржаће се и промоција Европске недеље физичких активности.

Турнирски део – турнири задовољства одржаће се у две категорије, за одрасле и децу. Одрасли ће се надметати у: баскету, малом фудбалу, одбојци, стрељаштву, куглању, пикаду, надвлачењу конопца и шаху, а дечје дисциплине су: трка на 60 метара, скакање у yаковима, надвлачење конопца, слалом на кенгурима и прескакање вијаче.

Током такмичења ће се обавит имерење здравствених параметара и уприличиће се презентација прве помоћи. Биће одржана и стручна трибина на којој ће говорити професор Фрања Фратрић, а тема је: „Вежбајмо да бисмо живели“. 
Сва такмичења ће се одржати од 10-14 часова, а стручна трибина је од 12 часова, у просторијама СРЦ МАР.УК.

С. Ј.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести