Рађен: Враћам се много искуснији

Српски ватерполиста Никола Рађен изјавио је данас да ће се вратити у базен као искуснији играч и поручио да још не размишља о репрезентацији.

Рађен после одлуке Суда за арбитражу у Лозани да му суспензију због допинга смањи са четири на две године стиче право повратка 17. фебруара.

"Човек се учи се на грешкама. Али најважније што се нисам затворио у четири зида, радио сам, тренирао. Почео да радим посао у "Њинд спорту" којим ћу се бавити после каријере. Максимално сам искористио овај период и то је најважније", рекао је Рађен новинарима у Београду.

Он је додао да је сада најважније да пронађе клуб и открио да има понуде из Немачке, Грчке и Србије.

"Имам право да се прикључим екипи три месеца пре истека казне. Једва чекам да се вратим у базен".

На питање да ли размишља о повратку у репрезентацију трофејни ватерполиста је рекао:

"Има времена за то. Зна се ко одлучује. Прво да заиграм, али наравно да сам за репрезентацију увек ту. Тамо су моји пријатељи".

Рађен је објаснио и разлоге зашто је његова жалба усвојена.
"Казна је смањена јер сам говорио истину и ништа нисам сакривао. То је било пресудно у одлуци ЦАС. Повезали смо догађаје, са утакмицама и доказано је да допинг није узет због побошљања спортских достигнућа", закључио је Рађен.

Рађен је позитиван на кокаин на допинг тесту после утакмице репрезентација Србије и Шпаније у Мадриду 17. фебруара 2015. године у Светској лиги, као и 14. априла исте године у Крушевцу против Русије.

ФИНА је због тога суспендовала Рађена на четири године, а ватерполиста је признао грешку и укључио се у едукативна предавања о штетности допинга.

Рађен је забележио 180 наступа за Србију, а освојио је Светско првенство у Риму (2009) и сребро у Шангају (2011), на првенствима Европе има два злата у Ајндховену (2012) и Будимпешти (2014), сребро у Малаги (2008) и бронзу у Загребу (2010).

Поред тога има две бронзе са Олимпијских игара у Пекингу (2008) и Лондону (2012), као и пет титула у Светској лиги.

Са Партизаном и Црвеном звездом био је шампион Европе и вишеструки шампион Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести