Радоја: Моје је да играм, ако селектор зове - ту сам

Српски фудбалер Немања Радоја, који у последње време блиста у дресу Селте, рекао је да је, уколико стигне позив селектора, спреман да обуче репрезентативни дрес.

Селта је у шпанском Купу изненадила у сред Мадрида велики Реал (1:2), а значајан учинак на „Сантјаго Бернабеу“ имао је Радоја.
- Леп резултат, али нажалост, није крај, треба још да се докажемо у другој утакмици код куће. Реал је велики, моћан клуб и страшан тим, екипа која никоме не препушта улогу фаворита. Били смо успешнији у Мадриду, победили, али нисмо још прошли у следећу рунду. Углавном, нема страха, видели смо да можемо да се носимо са највећима - поручио је повремени репрезентативац Немања Радоја.

Селта је најбоље партије ове сезоне пружила управо против највећих, Реала и Барселоне.
-  Очигледно нам прија да играмо против најснажнијих. Мислим да те утакмице у нама буде посебну инспирацију, жељу за доказивањем и страст да будемо достојни врхунског амбијента какав је увек када се на терену, без обзира којем, нађу шпански великани Реал и Барселона. Лично, у мени то буди неку додатну енергију, жељу да се докажем пред већ доказанима. Нема страха, поготово кад уђемо у меч. Игра те понесе и извуче из сваког фудбалера максимум -  каже бивши фудбалер Војводине.

Добри наступи у Селти, нису промакли селектору Славољубу Муслину, који је већ слао позив на привремену адересу мирног Новосађанина у Вигу. Радоја је дебитовао у Украјини, дакле уписао први меч за “А” селекцију Србије.
- Знам да све зависи од мене. Драго ми је кад ме помену у Србији, лепе вести се, очигледно, брзо шире. Моје је да играм и чекам, па ако заслужим, ту сам. Репрезентација је мој сан, мој велики сан. Још из клиначких дана сањам да играм за државни тим, за земљу коју волим и којој припадам. Наравно, фудбалски квалитет ће пресудити, конкуренција је јака, то неизмерно поштујем, али се не плашим. Спрема сам да одговорим на сваки задатак - вели Радоја.

У везном реду орлова је нагомилан квалитет, али ако Радоја настави са одличним партијама у „Примери“ можда већ у марту за квалификациони дуел са Грузијом буде на Муслиновом списку.
- Баш бих то волео. Кроз читаву каријеру играм везњака, у последње време мало дефанзивније. Не смета, иако се лепше осећам ближе голу. Тактика је ствар тренера, а моје је да поштујем и остварим све њихове замисли. Свестан сам конкуренције, али страха нема, све зависи од мене - закључио је Немања Радоја.

З. Рангелов
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести