Радоњић: Без тензије против ПАО, биће важнијих мечева

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић право са аеродрома после победе на гостовању у Басконији, шесте у низу у Евролиги, дошао је пред новинаре и поручио

да се пред сутрашњи дуел против Панатинаикоса спусти тензија јер ће бити и важнијих до краја сезоне.
"Најзадовољнији сам начином на који смо одиграли у Виторији и ту се завршава свака анализа. Оптерећени смо која није наивна, а није везана за терен, без спавања смо стигли у Београд, а чека нас тежак меч против Панатинаикоса. Покушаћемо да смањимо тај утицај, трудићемо се да што спремнији дочекамо меч и дођемо до победе", рекао је Радоњић на конференцији за медије.

Он је подсетио да је Панатинакос вишеструки првак Европе и да ће његов тим морати да одигра на истом нивоу као у претходним утакмицама, чак и вишем због оптерећења путовања.
"Панатинаикос годинама уназад покушава да се поново попне на врх. И у овом прелазном року били су јакк активни, довели одличне играче, а квалитет су потврдили у Атини када су нас надиграли. Сада су још јачи за опорављеног Џејмса и новајлије Гебријела и Ђентилеа. Исцедићемо после атом снаге да славимо".

Он је додао да је било и већих притисака уочи мечева и додао да екипа не осрћа додатну тензију.
"Биће много важнијих мечева ове сезоне од Панатинаикоса. Не знам ко осећа тензију, нема никакве разлике као када смо почели ову сезону. Жеље, снови и све остало нек' се сањају,  навијачи нек' размишљају навијачки, а видећемо шта је реално", рекао је Радоњић, уз констатацију да је нормално да су карте за дуел са Атињанима плануле за само 15 минута.

Црногорски тренер избегао је да прича о могућем пласману у Топ 8.
"Добро је што побеђујемо.. Пре почетка сезоне причало се на један начин, сада је другачије. Има још много да се игра и не бих да улазим у анализе, док се не заврши регуларни део", навео је Радоњић и додао да ће Немања Дангубић, због повреде против Макабија, паузирати највероватније још око седам дана.

Утакмица 20. кола Евролиге између Црвене звезде и Панатинаикоса игра се сутра од 19 сати у дворани Александар Николић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести