Радоњић: Макаби другачији тим у односу на дуел у Београду

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је данас да ће његов тим покушати да искористи то што Макаби има императив победе у Тел Авиву,

али упозорио да се наредни ривал у многоме променио после убедљивог тријумфа црвено-белих у у Београду (83:58).

''Макаби је значајно другачији тим него раније. Довели су новог тренера, а Квинси Милер се вратио после дуге повреде. Треба очекивати да ће они у преосталих 13 кола покушати да дођу до остварења амбиција које су пре почетка сезоне биле изузетно велике. Летос су урадили много у прелазном року, имали велика улагања у тим и надају се да ће стићи до саме завршнице Евролиге", рекао је Радоњић за клупски сајт по доласку у Тел Авив.

Он је подсетио да је "Понос Израела" велико име европске кошарке, али и да због слабијих резултата ове сезоне има велико оптерећење против Црвене звезде.

"Играчи који су играли против нас у Београду су и сада тамо. Знамо да се ради о огромном индивидуалном квалитету и да су у питању кошаркаши који могу да решавају утакмице на највишем нивоу. Било каква поређења немају смисла, посебно што Макаби игра на домаћем терену, али им то ствара додатно оптерећење".

Црногорски тренер нагласио је да је утицај бившег кошаркаша Црвене звезде Квинсија Милера велики у Макабију, након што се опоравио од повреде колена.

"Близу је да досегне ниво на ком може да игра, а ми веома добро знамо колико може. За очекивати је да његов повратак у тим растерети играче на другим позицијама и да ће они играти пуно боље него до сада у Евролиги", поручио је Радоњић.

Кошаркаш Бранко Лазић додао је да ће му бити веома занимљиво да игра против тројице бивших саиграча - Милера, Маика Цирбеса и Гала Мекела.

''Очекује нас веома тежак меч, али наш план се не разликује у односу на претходних месец дана у Евролиги. Макаби је јачи за Милера и биће веома мотивисан да нас победи, поготово јер је била велика разлика у Београду. Ипак, идемо са жељом да дамо све од себе и дођемо до нове победе", рекао је Лазић.

Утакмица 18. кола Евролиге између Макабија и Црвене звезде игра се сутра од 20 сати у хали ''Менора Мивтачим".

Евролига казнила Звезду, клуб апелује да се навија спортски
Кошаркашки клуб Црвена звезда кажњен је са 6.500 евра због новог инцидента навијача у Евролиги и бацања тврдих предмета током утакмице са Фенербахчеом (75:73) у дворани Александар Николић.

Како се наводи у званичном образложењу дисциплинског судије Евролиге које је стигло на адресу клуба, Звезда је кажњена због бацања металног новца и једног упаљача на паркет током утакмице 17. кола елитног такмичења.

Због убацивања тврдих предмета током треће и четврте четвртине клуб је кажњен са 5.000 евра, као и додатно са 1.500 због уласка навијача на терен после утакмице, а наведено је да су том приликом "судије, играчи и тренери оба тима, несметано и без икаквог инцидента напустили паркет".

Црвена звезда је подсетила да је претходних сезона санкционисана више пута због сличних инцидената, великим новчаним казнама у укупном износу од више десетина хиљада евра и из тог разлога апеловала на навијаче да спортски навијају у наредним мечевима Евролиге, јер свака наредна казна може поново да доведе до суспензије домаћег терена.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести