Рафа зависи и од Новака

Густаво Куертен, тро­струки освајач Ролан Гароса, сматра да ће Рафаел Надал поново играти на највишем нивоу после повреда које су га задесиле.- За све нас који волимо да га гледамо забирњавајуће

 је када је повређен, али онда нас он поново изненади – прошле године је окренуо ствари у своју корист и завршио је као број један. Све је могуће за Рафу, али зависиће и од његовог физичког стања и нивоа на којем буде играо Новак Ђоковић - каже Бразилац.

Куертен упозорава Надала да мора да буде опрезан.- Његов стил игре подразумева велики удар на тело, много зависи од физичке спреме - додао је Гуга.
Бразилац очекује да ће до Ролан Гароса Надал бити у пуној форми.

- Рафа сматра то својом територијом. Мислим да га ту нико неће обуздати ни када буде имао 95 година – на Ролан Гаросу игра као да је са друге планете.
Куертен је током каријере имао много проблема са повредама, али био је и број један 2000. године.Каже да је сада мање повреда јер је АТП схватио да је распоред пренатрпан.

- Касне деведесете и двехиљадите године биле су доба екстремног ’убијања’ тенисера. Погледајте Риоса, Нормана, мене. чак и Сафина. Толико су нас форсирали да су ломили једног по једног – девет обавезних Мастерса, четири ГС турнира, сезона која траје до децембра, месец више него сада, а и финала Мастерса играла су се на три добијена сета. Схватили су да је то превише, да није фер, па је распоред поправљен.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести