Разлика између одличних и великих

Гастон Гаудио, некадашњи шампион Ролан Гароса и пети тенисер света открио је због чега су Ђоковић, Федерер и Надал бољи од осталих тенисера.Аргентински тенисер, који је током каријере освојио

 само осам титула али и Ролан Гарос, сматра да Ђоковић, Федерер и Надал успевају да у одлучујућим моментима савладају велики притисак.- Која је разлика између Рафаела Надала, Роyера Федерера, Новака Ђоковића и осталих играча? Да ли другачије ударају лоптицу? Сви исто ударају лоптицу. Ипак, у најважнијим тренуцима у мечу они успевају да савладају притисак, али не знам како то раде. И они сигурно осећају притисак и имају страх као и сви остали, али у тим тренуцима они успевају да склоне тај притисак са стране и играју добро - рекао је Гаудио.

Он сматра да је страх од победе већи него страх од пораза. Гаудио се осврнуо на свој дуел против Жан-Мишела Гамбила на Мастерсу у Мајамију када је пропустио три меч лопте и прилику да игра против Агасија у полуфиналу.- То је разлика између одличних и великих. Добијање или губљење мечева мења ваш живот, такав је био мој меч против Гамбила у Мајамију 2001. године.
Толико сте близу да остварите нешто за шта сте радили читав живот и имате бројне мисли у глави. Страх од победе је већи од страха од пораза. Када сам имао тај страх замагљивао ми се вид. Када сам био на поен од меча једино о чему сам размишљао је да убацим лоптицу у терен. Нисам ништа видео, све ми је било замагљено – казао је Гаудио.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести