Ренесанса војвођанског коњичког спорта

После једне од најуспешнијих сезона, Коњички савез Војводине има разлога за задовољство, што је на Скупштини, уз присуство најмлађих и најстаријих посленика овог спорта, и истакнуто.

Променама у Управном одбору Савеза дошло је до својеврсне ренесансе, омасовљена је база, поново су успостављени контакти са пријатељима из иностранства, а одржано је и више такмичења.Чланови војвођанског Савеза били и окосница националног тима у овом олимпијском спорту. Свечаној скупштини присуствовали су и спортски пријатељи из Мађарске и Хрватске.

- Имали смо богате активности у минулој сезони и веома смо поносни на  постигнуте резултате. Лакши задатак био је да удвостручимо буyет Савеза и број такмичења, а тежи задатак је био да све организујемо у пријатељском, па тек онда у спортском тону. Урадили смо много тога планираног. Имали смо 14 такмичења у све четири заступљене дисциплине, вратили смо се на међународну сцену и обновили контакте с нашим спортским пријатељима. Установили смо надметања у Суботици и Панчеву, а планирамо још много акција. Сви чланови су урадили велики посао и надам се да ћемо тако наставити и у овој години – рекао је председник Коњичког савеза Војводине Дејан Сувајyић.

Међу бројним добитницима захвалница је “Дневник”, а медаље су додељене најмлађима и најбољима (на слици), који ће у наредним годинама бити перјанице у коњичком спорту на нашим просторима. Медаље су добили: Мила Драгић, Бојана Стојанов, Ања Марковић, Николета Жигешић, Сара Попарић и Новка и Вања Почек.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести