Резултат бољи од игре

Шок терапија је успела, Партизан је са новим шефом струке Зораном Милинковићем забележио победу против Радничког из Крагујевца (2:1). Дуел лидера на табели и фењераша, међутим, није

подсећао на такав распоред на табели, изабраници Нешка Миловановића су се на стадиону изразитог фаворита већим делом сусрета лепо представили и најавили боља издања у наставку првенства. Партизан је, поред два гола, имао истина и неколико шанси, али игра коју је приказао није била ништа боља од оне коју је приказивао под вођством тренера Марка Николића.Нема дилеме да је резултат бољи од игре коју су демонстрирали црно – бели. Нови шеф струке Зоран Милинковић, ипак, не брине.

- Важно је да смо победили, поново бодовно побегли Звезди и стекли психолошку сигурност. Знам да екипа није бриљирала и немам намеру да се браним, али морам да истакнем да сам имао мало играча на располагању у припреми меча и мало времена за неке нове тактичке варијанте. Оно што ме радује је да је Бабовић задовољио на позицији офанзивног везног и да је Шапоњић пружио солидну партију. Исплатило се и веровање да Саша Илић треба да игра од почетка утакмице. Све у свему, није било лоше, имали смо неколико прилика, а уверен сам да ћемо временом бити све боље – рекао је Милинковић.

Времена нема, јер у среду црно-беле очекује реванш меч полуфинала Купа против Јагодине, а за две недеље и вечити дерби, који може да одлучи новог шампиона.

- Неће нас пољуљати добра залиха против Јагодине, одиграћемо као да је у Београду било 0:0. Само тако можемо да се уиграмо и извршимо неке корекције. Наредне три утакмице су изузетно битне за нас и морамо их максимално одиграти. Радићемо и на тактици и на психологији и надам се спремни дочекати та искушења.

Милинковића радује што је на дебију био прихваћен од навијача Партизана.

- Знао сам да ће тако бити. Партизан има најбољу публику на свету. Сви смо на истом задатку и обострано уважавање је неопходно. Без тога нема резултата. Обећавам им да ћу дати све од себе да се на крају радујемо дуплој круни.

Стратег Партизана  је прокоментарисао и потез играча Радничког, који су на почетку меча минут преседели на трави, незадовољни третманом у клубу.

- Жалосно је, али то је слика српског фудбала. Све је мање пара и ситуација под хитно мора да се поправи. Крагујевац је спортски град и мора пронаћи решење за ситуацију у свом фудбалском клубу – казао је Милинковић.

И. Лазаревић

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести