Рибница или Јединство, нема велике разлике

Две утакмице биле су потребне одбојкашима Војводине НС семе да прескоче прву препреку у плеј-офу. Спартак из Љига, тим који се у последњем колу Суперлиге спасао баража

и у доигравање ушао са осме позиције, био је релативно лаган залогај за квалитетније Новосађане.

Иако је у првом сусрету у Српској Атини било 3:2, друга уткмица показала је прави однос снага и после експресних 3:0 Воша је дошла међу четири најбоље у лиги. Четвртфинално пређело добро је прошло, а за главно јело у полуфиналу Новосађани ће имати чак недељу дана за припрему и мирно ће дочекати краљевачку Рибницу или старопзавачко Јединство и играти на три победе.

Сви се надају десерту у финалу, с бољим из дуела Новог Пазара и Црвене звезде, али су новосадски црвено-бели одавно у систему не гледања превише унапред и за сада је главна тема и циљ што боље презентовање у борби за финале, ма ко да буде ривал с друге стране мреже.

- Задовољан сам што смо посао у четвртфиналу завршили у две уткмице. Показали смо да наше прво место после лигашког дела није случајно и оправдали смо улогу фаворита, посебно у реваншу у Љигу. Имамо недељу дана за опоравака и рад, али и за припрему за полуфинале у којем ће бити крем српске одбојке. Сигурно ће полуфинала бити максимално занимљива, потенцијално могу и до петог одлучујућег меча, али има до тога још доста времена – рекао је шеф струке новосадских црвено-белих Неyад Османкач.

Питали смо Осмнакача кога би више волео да види с друге стране мреже у полуфиналу.

- Ради се о две доста изједначене екипе, али је нама заиста свеједно с ким ћемо играти у полуфиналу. Добро познајемо оба ривала, имамо план и припрему за свакога у лиги, тако да име ривала мало шта мења. До сада су виђена два брејка у четвртфиналним дуелима Рибнице и Јединства, а имам осећај да ћемо видети и трећи. Благу предност дајем Јединству – казао је Османкач.

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести