Рио жеља, а ова медаља испуњење сна

Протеклог викенда Марко Драгосављевић освојио је титулу првака у кајаку једноседу на 200 метара на Светском првенству за млађе сениоре. Освајањем прве златне медаље на СП за сениоре до 23 године

 од како се весла кајак на овим просторима, Драгосављевић, који је двоструки првак Европе у сениорској конкуренцији, је потврдио да се налази у одличној форми.

По повратку у Србију Марко је изнео прве утиске:
- Заиста утисци су изузетни. Срећан сам што сам стигао до златног одличја, поготово јер је то моја прва светска медаља. До сада сам освајао медаље са европских такмичења и светских купова. Испунио сам једну од жеља - освојио сам светску медаљу, а сада ми још у мојој колекцији недоста и олимпијска. Живим за то - истакао је Драгосављевић.

Шампион Европе ће се ускоро такмичити на првенству света у Милану (19-23. августа), које је уједно и квалификационо за ОИ у Рију.
- Релано сада нисам имао озбиљну конкуренцију. Освојена медаља ми је и највећи успех у каријери када су у питању моји вршњаци. Потврдио сам да сам најбољи. Сада, моји планови су везани за сениорски узраст. Следећи циљ је Милано и медаља на Светском првенству која ми недостаје. Надам се да ћу за ово време које је остало до одласка у Милано још појачати форму. Пласманом међу осам чамаца визирао бих пасиош за Бразил, чиме бих испунио основни циљ, а пењање на победничко постоље било би испуњење мојих снова.

Марко је успео да обједини сениорске европске титуле и светског млађесениорског првака. На питање како на то сада гледа конкуренција рекао је:
- Исто као и до сада.Већ трећу годину заредом се такмичимо и одлично познајемо. Постоји 15-ак чамаца који равноправно конкурише за финале. Надам се светској медаљи, чиме бих потврдио да вредим - очекивања су Марка Драгосављевића.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести