Ристић оборио рекорд стар 32 године

Српски атлетичар и најбржи препонаш Милан Ристић, који се налази у САД, на првом такмичењу у сезони јуче је оборио државни рекорд на 60 метара у дворани. Ристић је трку на 60м,

 истрчао за 6,74 секунде, док је рекорд Александра Поповића из 1985.године износио 6,76 секунди.

- Старт трке је био обећавајући и добро сам се носио с момцима из моје групе. Нисам толико размишљао о времену које ћу остварити и трчао сам релаксирано. Још увек сам у јаком тренингу и ноге су ми тешке, тако да већ у наредне две недеље могу да очекујем озбиљније резултате на 60 метара с препонама, као и на 60 метара чисто - рекао је Ристић.

Поред трке на 60 метара, он је имао и трку на 60 метара с препонама, коју је истрчао за 7,78 секунди, док је његов лични, уједно и државни рекорд Србије у овој дисциплини износи 7,69 секунди.- Ово је био први пут да сам ове сезоне трчао преко 107цм високих препона, а до сада смо само радили на онима које су високе 99 цм. Нисмо имали блокове у току загревања, па нисам имао како да порадим на старту пред трку што ми је стварало мале проблеме. Старт није био добар, а док сам ушао у прави корак, већ је било касно да се трчи брзо. Зато сам ову трку истрчао релаксирано и под контролом - додао је српски репрезентативац.

Ристић се враћа половином фебруара у Београд, где ће учествовати на Балканијади и Европском атлетском првенству, које је на програму од 3. до 5.марта у Комбанк арени.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести