Никола Карабатић: Србија нема шта да изгуби

ЗАГРЕБ: Француска је једина екипа која је остварила максималан учинак на ЕП. Можда Французи  немају толико познатих имена као раније, али селектор Дидие Динар има састав вредан највећих домета.
Nikola Karabatic/VALDRIN XHEMAJ
Фото: EPA/VALDRIN XHEMAJ

И поред чињенице да  на делу смена генерација, младе снаге, предвођене Карабатићем, су без сумње у самом светском врху.

Један од млађих, 20-годишњи Дика Мем, је међу водећим стрелцима првенства. На голу нема легендарног Тјери Омејера, који се после 18 година репрезентативне каријере повукао, избор је пао на Винцента Герарда, за кога многи верују да је већ прошле године на СП у Француској надмашио популарног Титија.

– Млади играчи селектору Динару дају више могућности, с њима испробава нове ствари, што би могло да буде од велике користи у наставку такмичења. Задовољни смо са максималних шест бодова, обезбедили смо борбу за медаљу, али ту не стајемо – поручио је најбољи рукометаш Фрнацуске Никола Карабатић.

Французи су до сада прилично лако дошли до свих победа.

– Резултатски можда то тако изгледа, али на терену то није уопште било наивно. Тешко је било против Норвешке на премијери у квалификационој групи, као и против Швеђана. Уопште не мислим да смо бољи од других екипа. Србија је изгубила све шансе за висок пласман, па Французи не би требало да имају проблема да стигну до планираних бодова.

– То је још опасније за нас, јер ривали немају шта да изгубе. Имамо већи притиска од Србије, која добро игра. Морамо да будемо од почетка јаки и концентрисани  ако не желимо да направимо тешку утакмицу за нас и да уђемо у непотребне компликације. Видео сам до сада само резултате и по пет до 10 минута њихових утакмица, пошто смо имали густ распоред и није било времена.

Нова видео технологија изазвала је опречна мишљења.

– Врло тешко је бити рукометни судија. Наша правила нису добра и треба их мењати како би се судијама  помогло. Треба им помоћи бољим правилима да би лакше доносили  исправне одлуке – рекао је Карабатић.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести