Рукометашице Србије у Ослу

Од четвртка до недеље српске рукометашице учествоваће на престижном међународном турниру (Мобелринген купу) у норвешком Ослу. Прву утакмицу на турниру светске вицешампионке играју са репрезентацијом Француске,

 потом у петак са Данском и у недељу са домаћином.Овај турнир изабраницама Саше Бошковића добро ће доћи за квалитену проверу пред Европско првенство у Хрватској и Мађарској (7 - 21. децембар), где ће се надметати са селекцијама Француске, Црне Горе и Словачке.

- Турнир је изузетно јак, што нас мотивише да играмо максимално, као да се боримо за бодове. Због квалитета ривала, биће ово добра провера пред старт ЕП, а бићемо у прилици да увидимо слабости и адуте Францускиња, с којима играмо у групи на ЕП у Осијеку. Све три репрезентације добро познајемо, тако да ће ово бити прилика да нове снаге српске репрезентације добију запаженију минутажу - рекла је капитен на овом турниру Јелена Нишавић.Све екипе долазе у готово најбољим саставима, искуснијим од нашег.

- Француска је нешто подмлађена, али то у њиховој игри и квалитету ништа битније неће променити. Потрудићемо се да одиграмо што боље и да се ваљано припремимо за ЕП - додала је голман Јована Рисовић.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести