Сала из дана у дан све пунија младих

Иза зрењанинског ММА клуба Пролетер веома је успешна година. Тренер Синиша Котур, који има више од 25 година спортског стажа и званично је добио лиценцу за ММА тренера.

Зрењанински борци низали су успех за успехом на минулим такмичењима. Прво је Огњен Дејановић, као дебитант, освојио турнир у Панчеву, али је на првенству државе платио данак неискуству. Међутим, многи овом младићу предвиђају сјајну каријеру у борилачким спортовима, јер је у наставку такмичења показао квалитет.Тренер Котур може убудуће да рачуна и на већ доказаног борца Слободана Павловића.

На Првенство Србије у греплингу (дисциплина рвање и бразилска џиуџица без кимона) Стефан Јуванин, у категорији јуниора, заузео је трећу позицију, док је Котур међу сениорима, у мастер класи, освојио друго место, на шта је јако поносан, јер су се Зрењанинци по први пут такмичили у тој дисциплини. Напослетку, у Врбасу на првенство за јуниоре и Open Combat турнир за сениоре (најмасовнији ММА турнир у Србији) Стефан Јуванин је постао јуниорски вицешампион државе.

- Задовољан сам 2015. а у наредну годину улазимо са богатијим искуством и идемо у нове победе. Напоменуо бих и да је Зрењанин добио прву жену у ММА спорту која је ушла у борилиште и да се одлично показала – каже тренер Котур.

Он се захваљује свим момцима и девојкама који су дошли у клуб и указали му прилику да их тренира,као и Рвачком клубу Пролетер, који је његовим борцима уступио салу идеалну за бављење мешовитим борилачким вештинама.

Сала је огромна, а некада и мала, пошто је из дана у дан све пунија, јер је ММА најбрже растући спорт на свету, што се показује и у граду на Бегеју.

Ж. Балабан

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести