Шампион поново штуца

Раднички (К) – Црвена звезда 0:0

КРАГУЈЕВАЦ: Стадион: „Чика Дача“, гледалаца: 3000, Судија: Грујић (Ниш).  Жути картони: Арсић, Росић, Тодоровић, Миловановић и Трифуновић (Раднички 1923). А. Ковачевић и Мијаиловић (Црвена звезда). Црвени картон: Планић (Црвена звезда).

РАДНИЧКИ: Трифуновић 7, Терзић 6, Јашић 6, Бонсу 6, Росић 6 , Ковачевић 5, Бубања 6, Видовић 7 (Вусљанин), Тиодоровић 5 (Миљуш), Арсић 6, Миловановић 5 (Јанковић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић 7, Мијаиловић 6 , Лазић 5 , Планић 5 , Павићевић 5, Печник 6, Ковачевић 5 (Катаи 5 ), Ристић 6, Босанчић 5 (Јовић), Лазовић 5 (Деспотовић), Ракић 6.

Шампион баш штуца ове јесени. Везала је Звезда још један реми. После Чукаричког нису успели да савладају ни Раднички, који је прикован за дно табеле. Очигледно да криза игре и резултата није превазиђена ни после паузе у првенству. И даље реализација остаје главни проблем Београђана.

Прво полувреме меча на „Чика Дачи“ протекло је у тврдој игри, са пуно јаких дуела и контаката. Звезда је диктирала темпо, држала лопту у ногама,  али изабраници Ненада Лалатовића све до 45. минута нису успевали озбиљније да угрозе гол Крагујевчана. Пред сам одлазак на одмор, млади Ристић је послао одличну лопту у простор. Повезао је Ракића са голом, искусни нападач се нашао очи у очи са голманом Трифуновићем, али је његов покушај остао на пречки. Са друге стране Раднички је у неколико наврата претио шутевима из даљине. Видовић је у 26. минуту тукао , али његов удраца није погодио мету. Миловановићева екипа је до предности могла да стигне и у 39. минуту сусрета. После прекршаја Лазића на ивици шеснаестерца, Арсићев „слободњак“ није био довољно прецизан.

Друго полувреме донело је и прегршт узбуђења. Лалатовић је решио да у наставку крене знатно офанзивније. У свлачионици је остао Ковачевић, а његово место на терену заузео је Александар Катаи. Већ у 52. минуту велики проблеми за госте. Планић је као последњи играч одбране гостију срушио расположеног Видовића. Судија Грујић није имао дилему, показао је директан црвени картон и пут у свлачионицу штоперу црвено-белих. Планић јесте заслужио искључење, али чини се да су арбитри пропустили да непосредно пре прекршаја досуде офсајд позицију у којој се налазио Видовић.

Ни бројчано слабија, Звезда није одустала од нападачке игре. У неколико наврата претио је Нејц Печник. Словенац овога пута није био миљеник фортуне. Голман „ђавола“ Трифуновић потпуно је спустио рампу. Катаи је у 68. минуту затресао пречку гостију. А само неколико секнудни касније, Раднички је после сјајне контре имао зицер прилику.  Резервиста Вусљанин са свега неколико метара није успео са савлада Рајковића. До краја утакмице виђена је отворена утакмица, гости су нападали, док су се Крагујевчани определили да прилику за евенутална три бода сачекају из контре.

З. Рангелов

 

Мијаиловић остао без траке

Нова бура у тиму шампиона. Никола Мијаиловић је због неадекватног понашања у улози капитена остао без траке, а тренер црвено-белих Ненад Лалатовић одлучио је да улогу вође на терену повери Дарку Лазовићу. Занимљиво је да млади стручњак није указао поверење досадашњем Мијаиловићевом заменику, Александру Ковачевићу.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести