Шампиони обећали нове подвиге

Лепо и свечано било је на 58. “Дневниковом” избору најбољег спортисте године у АП Војводина, који је одржан у Мастер центру Новосадског Сајма. Како и не би, када су се на једном месту окупили бројни великани

 војвођанског, српског, али и европског и светског спорта, шампиони који су кроз деценије својим остварењима исписивали најлепше странице спорта у Покрајини. Присутни су, између осталих, били атлетичари Олга Гере и Стеван Зорић, рвачи Бранислав Симић, Сретен Дамјановић и Александар Јованчевић, боксери Тадија и Слободан Качар, yудисти Славко Обадов и Павле Бајчетић, одбојкаш Васа Мијић, каратиста Душан Дачић, веслачи Милорад Станулов и Зоран Панчић итд. Свима њима добри домаћини настојали су да буду генерални директор компаније “Дневник Војводина прес” Душан Влаовић, главни и одговорни уредник “Дневника” Драган Миливојевић, као и новинари наше спортске рубрике, на челу с уредником Браниславом Пуношевцом.

Овог пута за најбољег спортисту проглашен је светски првак у рвању, Суботичанин који се бори за зрењанински Пролетер - Давор Штефанек. Дуготрајан и буран аплауз сведочио је да је жири нашег листа, састављен управо од новинара спортске рубрике “Дневника”, није погрешио и да је Штефанек заиста био спортиста који је сјајним резултатом обојио 2014. годину. Репрезентативац Србије захвалио се на награди, истакавши чврсто уверење да ће у наредним годинама, а посебно у 2016. када је Олимпијада у Рио де Жанеиру, остварити још веће успехе. Јавно је, при томе, обећао да ће покушати нашој земљи да донесе медаљу из Бразила, прву за овдашње рвање после пуне 32 године паузе.

Друго место у нашем избору припало је атлетичарки Ивани Шпановић, док је трећи био кајакаш Владимир Торубаров.
Као што је обичај, проглашени су најбољи у 21 спортској грани, а специјална признања за допринос развоју војвођанског и српског спорта, добили су Фудбалски и Рукометни клуб Војводина, као и наш вишедеценијски сарадник, фоторепортер Душан Иванић.

- У години у којој смо освојили другу узастопну титулу првака Србије и пласирали се Лигу Европе и када је клуб добио Новембарску повељу Града Новог Сада, признање “Дневника” долази као својеврсна круна - истакао је председник РК Војводина Милан Ђукић. - Оно нас на неки начин обавезује да у наредној години будемо још јачи и бољи. Истовремено, мислим да је Фудбалском клубу Војводина учињена мала направда што и он није награђен Новембарском повељом, па ми је изузетно драго што је и овом колективу припало “Дневниково” специјално признање, чиме је на неки начин исправљен пропуст о којем сам говорио.
Тада је говорници пришао и председник ФК Војводина Зоран Шћепановић, који је нагласио:

- Новембарска повеља потпуно заслужено припала је рукометашима, а ја сам презадовољан тиме што су наши фудбалери, у години у којој смо прославили век постојања, успели да у Нови Сад први пут у историји донесу пехар намењен победнику Купа Србије. Тиме је испуњена велика жеља генерација играча и навијача нашег клуба.

А. Предојевић
Фото: Ф. Бакић

 

Бројна делегација ФК Војводина

“Дневниковом” избору најбољег спортисте године присуствовала је бројна, висока делегација ФК Војводина, на челу с председником клуба Зораном Шћепановићем. Уз њега су били и потпредседник др Јован Пејчић, шеф стручног штаба Зоран Марић, као и најбољи фудбалер у 2014. години Мијат Гаћиновић и трећепласирани играч на нашој листи Нино Пекарић.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести