Шампионке Европе: Једва чекамо утакмицу

Селектор женске кошаркашке Марина Маљковић рекла је данас да национални тим са дозом опреза дочекује селекцију Немачке на старту квалификација за првенство Европе.

"Очекује нас америчка школа, са тамошњих универзитета, не можда не толико талентована, али по борбености и тимском духу, Немачка може бити незгодан противник. Истиче се Роми Бар, добро је познајем. Ако одиграмо како знамо, са дозом зрелости, мислим да ћемо се радовати, рекла је Маљковић на конференцији за медије у хотелу Краун Плаза.

Он је додала је Дајана Бутулија оперисала слепо црево и неће бити у саставу за меч против Немачке, док највероватније неће играти ни капитен Милица Дабовић.

"Дајана није једина која неће играти. Пустила сам Милицу Дабовић раније из клуба да би се лечила и што боље спремила. Покушаће пред последњи тренинг да буде у тиму, али тешко ће се то десити. Србија није иста без две играчице из прве поставе, али сам сигурна да девојке успети да надокнаде њихово одсуство", поручила је Маљковић.

Најбоља српска кошаркашица Соња Петровић нада се да ће екипа поновити партије са првенства Европе када је освојена златна медаља.

"Трудиле смо се целе недеље да останемо концентрисане и фокусиране. Специфично је што играмо на домаћем терену. Знамо шта нас чека сутра, имамо потешкоће, али покушаћемо да поновимо партије са ЕП, верујем да резултат неће изостати, изјавила је Петровић.

Јелена Миловановић истиче да једва чека да истрчи на паркет пред домаћом публиком.

"Овај тим делује професионално од окупљања и позивам публику да дође у што већем броју, истакла је Миловановић.

Утакмица између Србије и Немачке игра се сутра од 19 сати у хали Пионир, а улаз је бесплатан.

Кошаркашице Србије су у квалификационој Д групи, где су још Луксембург и Украјина.
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести