СЕХА: Штербик зауставио Новосађане

Македонски рукометни шампион Вардар славио је с десет голова разлике у дуелу против српског првака. Војводина је била равноправна само у првих петнаестак минута

Вардар – Војводина 37:27 (18:8)

СКОПЉЕ: Хала „Јане Сандански“, гледалаца 600, судије: Црнчић и Гонзурек. Искључења: Вардар, Војводина 4 минута. Седмерци. Вардар 3 (1), Војводина 5 (2).

ВАРДАР: Штербик (16 одбрана), Стоилов 1, Тоскић 2, Манасков 6, Макведа 4, Деревен 3, Карачић 4, Душебајев, Абутовић 1, Лазаров, Циндрић 2, Дибиров 6 (1), Горбок 2, Шишкарев 4, Чаневски (8 одбрана), Марсенић 3.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (2 одбране), Орбовић 6, Перовић 7 одбрана, седмерац), Пралица 4 (2), Растворцев 2, Марјановић 4, Смиљанић 2, Ранисављевић 1, Николић 2, Петровић, Станковић 1, Тркуља, Вучковић 1, Датукашвили 1, Ћурковић, Тодоровић 2.

утакмице у СЕХА лиги, а потом је све кренуло на воденицу Скопљанаца. Арпад Штербик је бранио скоро све што су црвено – бели шутнули на гол и у првом полувремену забележио је чак шеснаест одбрана. Од 15. минута, када је на семафору стајало 7:6, Вардар је стално повећавао предност, а Војводина у периоду од осам минута није постигла гол. Све одбране Штербика домаћи су зналачки користили и погађали гол Луке Арсенића, који је забележио само две одбране. Учинак бекова гостију у том периоду био је катастрофалан.

У другом делу црвено – бели су заиграли н ешто предузимљивије и брже, а на гол Вардара стао је четврти голман Чаневски. Одлично је погађао Милош Орбовић, а пробудио се и Филип Марјановић. Војводина је успела у једном тренутку да разлику смањи на шест голоова и то је било све. Појачали су Дибиров, Манасков и Шишкарев, а разбранио се Чаневски и све је некако стигло на своје место. Стекао се утисак да су гости били помало истрошени и више нису имали боља решења, а домаћи су у контранападе у неколико наврата кретали и са четворицом играча.

М. П.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести