Селектор Колер: Идемо на Мундијал

Аустрија је презадовољна жребом за квалификације за Светско првенство 2018. године, пошто је у групи са Велсом, Србијом, Ирском, Молдавијом и Грузијом. Селектор репрезентације

Марсел Колер рекао је да се ради о групи коју је могуће проћи и да је задовољан исходом.

- Молдавија, Ирска и Велс су противници које познајемо. Србија има исто тако јако добре фудбалере и јаку екипу. У нашој групи су све екипе веома опасне, против Велса и Ирске мораћемо физички добро да парирамо, јер то захтева енглески начин играња - рекао је Колер.

Капитен репрезентације Кристијан Фукс сматра да је у групи у којој је Аустрија, Велс фаворит, али и да верује да ће његова екипа моћи да прође.

- Ово није лака група, али верујем да је квалификација за Светско првенство могућа, ако будемо наставили започетим путем - истакао је Фукс.

Председник Фудбалског савеза Аустрије (ОеФБ) Лео Виндтнер нагласио је да је жреб био добар „иако недостају атрактивна имена”. Према његовим речима, пласман је могућ, иако треба имати велико поштовање према свим екипама.

Бечки дневник „Кронен цајтунг”, представљајући репрезен-тације у групи Аустрије, истиче да Србија тренутно пролази кроз тежак период, али да је славила освајање титуле светског првака у такмичењу репрезентација испод 20 година. У квалификацијама за Европско првенство, екипа под тренерском палицом Радована Ћурчића је без шансе на успех, иза Албаније и Јерменије, подсећа дневник, ука-зујући и на одузимање бодова због инцидента с дроном у сусрету против Албаније.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести