Сезона великих изазова

Рукометаши Војводине су у пуном погону, очекује их напорна сезона на међународној и на домаћој сцени. У понедељак наш шампион и освајач националног купа играће прво коло у СЕХА лиги,

а ривал ће му бити домаћин Струмица. После дана паузе одмериће снаге с Вардаром у Скопљу.

Састав црвено–белих прилично се променио у односу на протеклу сезону, која је била и најуспешнија када су освојена четири трофеја. Екипа је припреме обавила у Новом Саду, учествовала је на два турнира, у Београду и Добоју, и на оба освојила треће место.

- Очекује нас много обавеза у новој сезони. Биће она веома захтевна и физички и психички. Међутим, биће и за уживање, јер први пут играмо у Лиги шампиона, а и СЕХА лига је веома квалитетно такмичење – каже искусни капитен Данимир Ћурковић.

Да ли сте спремни да одоговорите тим изазовима?
- Надам се да јесмо, мада смо имали, да тако кажем, специфичан припремни део. Тренер Ђорђе Ћирковић је отишао неколико дана пре почетка припрема, а садашњи шеф струке Никола Марковић врло мало је био са нама пошто је као селектор имао обавезе према кадетској репрезентацији. Ја бих то назвао и конфузно и бурно. Дакле, крећемо по систему „опет Јово наново“, јер дошло је неколико нових момака. Све у свему, припреме су добро прошле, али и биле су много другачије што се физичког дела тиче, јер са нама ради истакнути стручњак и бивши велики спортиста Александар Јованчевић.

Да ли су се и како новајлије уклопиле?
- Рус Алексеј Растворцев је доведен као највеће појачање и мислим да је већ оправдао поврење. Струка је задовољна с њим. Дејан Пралица је био повређен у Добоју, као и десни бек Милош Орбовић, а очекујемо да видимо шта је и са младим Николом Ареснићем, коме треба да се уради магнетна резонанца колена. Дакле, било је турбулентно и чекамо да сезона крене, па ћемо видети шта ће бити, мада верујем у своје клупске другове.

Какво је укупно стање у клубу?
- Доста је добро и ради се у свим сегментима. У управу верујем, а могу рећи да је прилично тога испоштовано од онога што је обећано у претходној сезони. Најбитније је да у ново такмичење улазимо чистих рачуна.

Шта мислите о вашим младим колегама?
- Клуб има поверење у њих, јер да нема они не би били овде. Очекује се да они у новој сезони добију више шанси и да имају већу минутажу – сматра Ћурковић.

М. Павловић

Алекса обрадовао Ћурковиће

Када смо позвали Данимира Ћурковића да разговарамо с њим, осетили смо да је изузетно раздраган. Одмах је рекао да је добио сина и да се зове Алекса, да је тежак три килограма и 750 грама, а дугачак 51 сантиметар.

- Пресрећан сам, добио сам прво дете, и то мушко – усхићени је рекао поносни тата.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести