Симоновић: Уз подршку и прави приступ до Рија

Српски кошаркашки репрезентативац Марко Симоновић рекао је да је атмосфера у тиму одлична и позвао навијаче да у што већем броју помогну репрезентацију у походу на Олимпијске игре.

"Стварно се добро ради и велика жеља и енергија пристутна је код свих. Мало су атипичне припреме зато што смо имали смо само пар дана паузе. Улазимо у завршни део пред турнир и полако се припремамо за то што нас очекује. Верујем да ће све бити добро, јер заиста мислим да ова екипа има квалитет и карактер да изнесе све на прави начин", рекао је Симоновић Танјугу.

Према његовим речима мотива не мањка, а чак и селектор Ђорђевић спушта лопту.

"Селектор нас смирује "полако, чекајте". Баш смо жељни игре и на тренингу и доказивања и утакмица. Заиста је влада сјајна атмосфера у тиму", рекао је кошаркаш Црвене звезде и додао да очекује велику подршку на мечу са Француском, а затим и на квалификацином турниру.

Ас црвено-белих истиче да се напорна клупска сезона заборави чим се обуче дрес репрезентације.

"Јесте тешко физички, али када је реч о репрезентацији све се заборавља".

Према његовим речима треба маскимално озбиљно схватити све ривале на квалификационом турниру.

"Незгодне су то екипе, на једну утакмицу где могу свашта да направе. То су углавном изрежене шутерске екипе, Летонија, Порторико где има доста бекова, добро трче, добро шутирају. Чешка је сјајно играла на прошлом Европском првенству, Ангола вероватно све "физикалци", тако да сви траже своју шансу. Мислим да ако уђемо максимално озбиљно уз подршку домаће публике имамо добре шансе".

На крају утисци о синоћњем НБА драфту и да ли постоји жеља да се и сам опроба у најјачој лиги света.

"Нисам гледао драфт јер сам био заиста уморан, али сам испратио и сви смо честитали Загорцу. Велика ствар за каријеру. Нисам размишљао о НБА. У принципу верујем да свако има жељу да се опроба тамо макар мало, али ја сам више "европски тип", за осмехом на лицу је закључио Симоновић.

Кошаркаши Србије одиграће сутра од 21 сат у КОМБАНК арени, други пријатељски меч са селекцијом Француске, док ће последњу проверу пред старт квалификационог турнира "Орлови" имати у уторак против селекције Грчке (20.15).

Квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију почиње 4. јула, када се Србија састаје са Порториком, док ће 6. јула противник Србије бити Ангола. Полуфинала су заказана за 8. јул, док се финална утакмица игра 9. јула. На Олимпијске игре ће се квалификовати само победник турнира.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести