Сивић: Грујић, Максимовић и Живковић са нама за Италију

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић за можда и пресудан дуел са Италијом у квалификацијама за Европско првенство

имаће на располагању Марка Грујића, Андрију Живковића и Немању Максимовића, пошто му је колега из А тима Славољуб Муслин изашао у сусрет.

"Очекује нас најбитнија утакмица у целим квалификацијама, Италија је прва и има само један реми са нама. Ипак, имамо исте амбиције као када смо играли код куће. Проблем прави мала минутажа играча у клубовима, али нема алибија, имамо квалитет и надамо се подвигу", рекао је Сивић на конференцији за медије у просторијама ФСС на Теразијама.

Прилику да дебитује добиће Немања Радоњић из Чукаричког услед проблема са нападачима.

"Хтео сам да позовем Ожеговића, али нисам знао на коју адресу јер нема клуб. Имамо много проблема са нападачима, Ђурђевић је пре неколико дана тек дошао у Партизан, Чаврић и Шапоњић играју за Б тимове. Радоњић је показао да је вансеријски таленат, чак и 15 минута на мечу му је довољно да га искаже. До мене долазе приче о његовом понашању, али сигуран сам да ће оправдати поверење и да ће препознати шта значи дрес са државним грбом".

Сивић је додао да ће се Грујић, Максимовић и Живковић после меча у Вићенци вратити обавезама А селекцији и да неће бити на мечу са Републиком Ирском.

"Хвала селектору Муслину, велика је ствар што нам је омогућио да нам се прикључе тројица добрих фудбалера", поручио је Сивић.

Према његовим речима предност Италијана је што су дуго на окупу, за разлику од "Орлића".

"Објективно имају дужи континуитет, старији су и скоро сви играчи су годиште 1994, за разлику од нас, што није мала предност у овом узрасту. Они су трећу годину заједно, а ми правимо тим за сваку акцију. Немојте још мене да окривите што играчи не играју у клубовима".

Он је исказао незадовољство јер је члан минхенског Бајерна Милош Пантовић отказао наступ због обавеза у другом тиму.

"Симптомачно је да је његов менаџер Италијан. Не могу да прихватим да је битније од репрезентације играње у четвртој лиги. Репрезентација је изнад свих нас. Зато је позив добио Дражић", закључио је Сивић.

Утакмица између Србије и Италије игра се 2. септембра у Вићенци, а четири дана касније Сивићеви изабраници дочекују Ирску у Новом Саду.

Позван Радоњић, повратак Михајловића и Савића
Сивић је објавио списак играча за утакмице против Италије и Ирске у квалификацијама за првенство Европе на којем се налази један дебитант - Немања Радоњић из Чукаричког.

На списку су и повратници из А тима Немања Михајловић и Сергеј Милинковић-Савић, као и опорављени Милош Вељковић из Вердера.

Сивић је позвао следеће играче:

Голмани:
Борис Радуновић (Авелино), Вања Милинковић-Савић (Лехија), Ђорђе Николић (Базел).

Одбрана: Петар Гајић (Бордо), Александар Филиповић (Јагодина), Ђорђе Лазић (Анжи), Вукашин Јовановић (Зенит), Никола Мараш (Рад), Милош Вељковић (Вердер), Никола Антић (Војводина), Немања Антонов (Грасхоперс).

Средина терена: Немања Михајловић (Партизан), Михаило Ристић (Црвена звезда), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Дејан Мелег (Војводина), Саша Лукић (Торино).

Напад: Дејан Дражић (Селта), Урош Ђурђевић (Партизан), Немања Радоњић (Чукарички), Александар Чаврић (Генк).

Србија гостује Италијанима 2. септембра у Вићенци, а четири дана касније дочекује Ирце у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести