Сивић: Нови почетак, циљеви стари

Селектор младе репрезентације Србије Томислав Сивић саопштио је данас списак играча за прву утакмицу новог циклуса квалификација за првенство Европе 2017. године,

међу којима доминирају играчи, који су на Светском првенству за омладинце освојили титулу првака.

Шампионску генерацију са Новог Зеланда предводе Немања Максимовић, Саша Здјелар, Сергеј МИлинковић-Савић, Немања Антонов, Срђан Бабић, Вукашин Јовановић, Радован Панков, Милош Вељковић и Марко Грујић.

На списку новог селектора Сивића налазе се:
Голмани: Стефан Чупић (ОФК Београд), Филип Манојловић (Бежанија), Борис Радуновић (Аталанта).

Одбрана: Петар Голубовић (Пиза), Милан Гајић (Бордо), Милош Вељковић (Тотенхем), Срђан Бабић (Реал Сосиједад), Вукашин Јовановић (Црвена звезда), Радован Панков (Војводина), Бојан Настић (Војводина), Немања Антонов (Грасхоперс).

Средина терена: Саша Зђелар (Олимпијакос), Немања Максимовић (Астана), Марко Грујић (Црвена звезда), Саша Лукић (Партизан), Данило Пантиц (Витесе), Лука Стојановић (Аполон), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Андрија Луковић (ПВС Ајндховен).

Нападачи: Огњен Ожеговић (Војводина), Урош Ђурђевић (Палермо), Александар Чаврић (Генк), Фејсал Мулић (Минхен 1860).

"Многи играчи из екипе која је освојила прво место у Литванији пре две године тренутно мало играју. Наш задатак је да их вратимо у репрезентацију, јер су то својим играма у омладинској екипи заслужили. Морамо веровати у њих, јер су то показали на међународној сцени", рекао је Сивић на конференцији за медије.

Србија се такмици у другој квалификационој групи заједно са Италијом, Словенијом, Републиком Ирском, Литванијом и Андором.
Први меч у квалификацијама одиграћа 8. септембра од 18.30 у Горњем Милановцу против Литваније.

"Пред нама је озбиљан и дуг пут до Пољске. На том путу први корак ће нам бити сусрет са Литванијом. То је озбиљан ривал, који има изразите атлетске карактеристике. С друге стране, ми имамо кратак период за припреме, јер смо окупили нову генерацију. Наша жеља је да против Литваније освојимо три бода и успешно започнемо нови циклус квалификација", додао је Сивић.

Највеће непознаница на списку је високи (203) нападач немачког друголигаша Минхена 1860 Фејсал Мулић, који је рођен у Новом Пазару.

"Голубовић, Лука Стојановић и Пантић су били део националног тима. Сада је ред да их поново проверимо и видимо да ли могу да одговоре обавезама. Нисмо заборавили ни Александра Павловског. Али, и многи други играчи су под нашим оком. Прве три, четири утакмице морамо да снимимо стање играча, а потом да направимо најбољи тим", објаснио је Сивић.

Наредно првенство Европе одржаће се од 16. до 30. јуна 2017. године у Пољској.

Пласман на ЕП избориће победници група, док ће четири најбоље другопласиране репрезентације из свих девет група играти бараж за још два места на првенству.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести