Сјајни Грци тест по мери

Још шест дана остало је до почетка кошаркашког квалификационог турнира за пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, чији ће домаћин бити Београд (од 4. до 9. јула).

Репрезентација Србије у завршној је фази припрема за ово такмичење, а селектор Александар Ђорђевић, упркос проблемима које је имао с одустајањем неколицине играча, може да буде задовољан до сада урађеним. “Орлови” су одиграли две тренинг-утакмице, обе с Француском - једну у париском Берсију, а другу у Комбанк арени - и у обе остварили победе (79:77 и 94:88).

Вечерас наш тим има последњу проверу форме са селекцијом Грчке. Утакмица се игра у Комбанк арени, а у КСС су решили да улаз буде  бесплатан.

- Позивамо све љубитеље кошарке да напуне Арену позитивном енергијом у пријатељском дуелу наших момака против Грка и да подржимо репрезентацију Србије на путу ка Рију - наведено је на сајту КСС.

Грци се такође спремају за квалификациони турнир у Италији, па нема никакве сумње да ће утакмица донети занимљиву и квалитетну игру оба састава, у којој ће бити присутна обострана жеља за победом. Адут Србије, видело се то и у дуелима с Француском, постала је јака и веома агресивна одбрана, из које проистиче и добар напад, проткан брзом игром и контрама. Уз то, све бољи центар Никола Јокић, у прошлој сезони играч НБА лигаша из Денвера, донео је велико освежење под кошевима, позитивну енергију на којој инсистира и селектор.

- Иако времена до почетка турнира нема пуно, свесни смо да можемо још доста тога да урадимо на пољу унапређења наше игре - рекао је искусни бек Стефан Марковић. - Преостале дане, сигуран сам, паметно ћемо искористити, самим тим и дуел с Грцима. Позитиван притисак расте како се приближава почетак турнира, а наши скаути у пуном су послу, баш као и читав стручни штаб. Циљ нас, играча, јесте да максимално одиграмо вечерашњи сусрет и да после тога фокус пребацимо на утакмицу с Порториком.

Пред долазак у нашу престоницу, Грчка је, на крилима сјајних Јаниса Бурусиса и његовог имењака, тамнопутог НБА аса Адетокумбоа, савладала селекцију Турске са 75:70. У том дуелу Грчка је играла у следећем саставу: Атиниану 3, Бурусис 16, Калатес 5, Кавадис, Манцарис, Аграванис 7, Папапетру 9, Харалабопулос 5, Богрис, Ј. Адетокумбо 17, Куфос 11, Д. Адетокумбо 2. 

Утакмица Србија - Грчка почиње у 20.15 часова.

А. Предојевић

Порторико у форми
Кошаркаши Порторика су освојили титулу првака Средње Америке, пошто су у финалу савладали селекцију Мексика 84:83. Први ривал Србије предводио је Џеј-Џеј Бареа, који је био МВП играч турнира.

Бољи од осталих у Порторику, поред Барее, били су Васало и Клементе, а треба рећи и то да није играо Карлос Аројо.

Стефан Марковић верује да ће репрезентација бити потпуно спремна за утакмицу с Порториком
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести