Скијање: Прва победа Матјеа Февра

Матје Февр је остварио прву победу у каријери у Светском купу. Француз је изненадио лидера у генералном поретку Марсела Хиршера у велеслалому у Вал Д'Изеру.

Он је био за 0,49 секунди бржи од Аустријанца, док се на победничком постољу нашао још један домаћи представник - Алексис Пинтуро, са +1,11 секунди заостатка. Сјајан дан за Французе заокружили су Томас Фанара и Виктор Мутаф-Жанде на четвртој и петој позицију, с такође испод две секунде заостатка.

Хиршер је имао предност од 0,01 секунди после прве вожње, али је подбацио у другој, у којој је имао тек четврти резултат и скоро пола секунде заостатка за Февром. Претходна два дана у Вал Д'Изеру обележили су Норвежани, Ћетил Јансруд је остварио победе у супервелеслалому и спусту, а оба пута на победничком постољу нашао се и повратник Аксел Лунд Свиндал.

Скијаши сезону настављају за седам дана на истом месту, а на програму су опет велеслалом и слалом. У генералном поретку Светског купа Хиршер и Јансруд деле прву позицију са по 200 бодова, испред Свиндала који је на 140, те Пинтуроа са 124 бода.
Прво славље у каријери: Матје Февр

Словенка Штухец сензационални победник

Словеначка скијашица Илка Штухец заокружила је сензационални викенд у Лејк Луизу другом узастопном победом у спусту. Мариборчанки је, пре овог викенда, највећи успех у каријери било четврто место у Бивер Крику пре три године. Штухецова је била боља од актуелне шампионке у Светском купу Ларе Гут за 0,11 секунди, док је трећа била Мађарица Едит Миклош.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести