СЛ-16.коло: Металац – Партизан 1:0 (1:0)

По дуелу аутсајдера и фаворита није се могло закључити ко је ту уствари ко. Прежаљани Металац је надиграо индиспонираног шампиона и заслужено славио. Слично као и у делу са Младошћу из Лучана,

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Стадион Металца, гледалаца 5.000. Судија: Димитријевић (Лозница). Стрелац: Младеновић (из пенала) у 17. минуту. Жути картони: Бркић, Симов, Стојковић (Металац), а Остојић, Балажиц (Партизан). Црвени картон: Остојић (Партизан).

МЕТАЛАЦ: Белић 6, Никодијевић 7 (Допуђ), Оташевић 6, Симов 6, Рнић 6, Панић 7, Бркић 7 (Стојковић 6), Димитријевић 7, Мердовић 6 (Луковић 6), Младеновић 8, Ђенић 7.

ПАРТИЗАН: Кљајић 8, Вулићевић 6, Балажиц 6, Остојић 5, Субић 6, Јевтовић, Петровић 7 (Ћирковић 6), Бабовић 6, Стевановић 7, Оумару 6 (Грбић 6), Шапоњић 6 (Божинов 6).

По дуелу аутсајдера и фаворита није се могло закључити ко је ту уствари ко. Прежаљани Металац је надиграо индиспонираног шампиона и заслужено славио.
Слично као и у делу са Младошћу из Лучана, фудбалери Партизана суочили су се са противником који је још увек тражио победу на свом терену. Како ни црно-бели нису баш успешан гост, обе екипе су желеле успех.

Зато није ни чудо што су домаћи изашли у офанзивној постави, са чак тројицом нападача. И показали су изабраници Ненада Ванића зубе од старта меча, у врло кратком периоду неколико пута су стигли до шеснаестерца Београђана. Партизан је настојао да оствари што већи посед лопте, тако да његови напади нису били урагански. Али, кад код би лопта дошла код Стевановића то је била потенцијална опасност. Прву велику шансу имали су домаћи преко Никодијевића, али је његов добар ударац Кљајић још боље зауставио.

У првих петнаест минута Металац је био конкретнији ривал и то је резултирало најстрожом казном. Милош Остојић је оборио Дејана Ђенића у казненом простору и судија Димитријевић показао је на белу тачку. Сигуран реализатор био је Младеновић. Партизан је покушао да се покрене, али су његови напади били јалови и углавном се завршавали шутевима са дистанце. Да све буде још горе по црно-беле побринуо се у 30. минуту индиспонирани Остојић који је због једног фаула добио други жути, аутоматски црвени картон, и својим саиграчима знатно отежао посао у наставку утакмице. То је био сигнал за навијаче гостију да свој неоправдани бес исказажу на помоћном судији, погодивши га нечим са свог дела трибине. Прекид није дуго трајао, полувреме је приведено крају, а Металац је у том делу игре потпуно надиграо шампиона и заслужено на одмор отишао са предношћу.

Да није на голу имао расположеног Кљајића Партизан би већ у 50. минуту имао три гола заостатка. Наставили су домаћи да прете, а само захваљујући чувару мреже црно-белих нису били и ефикаснији. Гост је са играчем мање био потпуно немоћан и само је питање тренутка било када ће поново поклекнути. Ипак, тргли су се мало Београђани па су за кратко време имали два опасна напада. У том периоду урадили су више него за цело прво полувреме. Мало су домаћи попустили и кондиционо па је тренер Ванић ситуацију покушао да поправи са изменама. У томе је и успео, повратио је игру, па је Металац рутински привео меч крају.

И. Лазаревић
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести