СЛ 2015: Једна победа води у Рио

Четири меча остала су одбојкашима Србије у интерконтиненталној фази Светске лиге, а свега једна победа им је потребна да би се нашли на финалном турниру у Рио де Жанеиру.

“Орлове” очекује двомеч са Италијанима у Новом Саду и Београду, а потом и гостовање у Аустралији па се пласман на финални турнир, после пет сушних година, не доводи у питање.

Највећи посао урадили су наши момци пошто су једном савладали Бразил (Нови Сад) и два пута “кенгуре”, а све у комбинованим саставима, где је селектор Грбић имао простора да пружи шансу и новајлијама у националном дресу. У минула четири викенда најкомерцијалнијег одбојкашког такмичења Србија је имала проблема с повредама, али је успевала да све некако премости и зато најпре сутра треба очекивати да буде у најјачем саставу и то против традиционално љутог ривала са Апенинског полуострва.

Мало је ривалстава у одбојкашком спорту као што је оно између Србије и Италије које је на снази последњих 20 година и где је сваки сусрет изузетно неизвестан и кад нема великии такмичарски значај.
– Сјајна ствар је колико су сви момци мотивисани да се постигне што бољи резултат. Верујем да смо на добром путу и тренутно на корак од пласмана на финални турнир јер треба нам још једна победа, а под условом да Аустралија оба пута изгуби од Бразила, што је врло вероватно. Жеља нам је да се поново прикажемо у најлепшем светлу и остваримо најбољи могући резултат. Тренирамо добро, а све са циљем да права форма дође онда кад буде најважније, на фајнал-сиксу у Рију – рекао је либеро Никола Росић.

Пет година Србија није учествовала на завршном турниру, а Росић је убеђен да ће ове године наш тим тамо бити најпријатније изненађење.
- Сваком од нас је стало да ове године у Светској лиги остваримо велики резултат, а то би сигурно била медаља, наша прва после 2010. године! У јакој конкуренцији се увек највише напредује и видим да сваком тренингу, сваки играч максимално приступа, било да је реч о теретани, или раду у дворани с лоптом. Оваква радна атмосфера мора да нам донесе прави резултат. До сада, од четири пораза, три смо изгубили после тај-брејка. Могао је још бар један меч да се окрене у нашу страну. Из тих утакмица треба да научимо неке ствари, да би их искористили у правом моменту, кад то буде најпотребније.

Да је Србија у светском врху потврдиле су и победе против Бразила и Италије.
– Са сваком екипом, а Бразил је свакако једна од најбољих на свету, можемо да играмо. Мислим да је сада разлика на врху све мања и да ће завршни турнир у Рију донети неизвесну одбојку, вероватно у сваком мечу игру на једну лопту. Нико није показао толику доминацију да може да побеђује у свакој утакмици – сматра Росић.

М. Ристић

Дружење с клинцима

Меч Србија - Италија имаће увертиру у знаку новог дружења деце са нашим репрезентативцима. У оквиру акције Одбојкашког савеза Србије  и компаније ВИП мобил „Наша страна мреже”, а уз помоћ домаћина и техничког организатора Одбојкашког клуба Војводина НС семе, биће организован нови сусрет с најмлађим одбојкашима и одбојкашицама.

У 18.40 испред Спенса, код службеног улаза (код степеница, амфитеатар на отвореном) талентовани полазници школа одбојке дочекаће екипу Србије, играче и комплетан стручни штаб. Том приликом репрезентативци ће делити пригодне поклоне, као и улазнице за утакмицу Србија - Италија.

Од 19 часова, полазници школа ће моћи да присуствују тренингу Србије у великој дворани, а наши играчи, предвођени селектором Николом Грбићем, одвојиће мало времена да покажу дечацима и девојчицама основне елементе одбојке.

 

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести