СЛ: Воша чека Младост, Звезда Вождовац, Партизан у Суботици

Фудбалери Црвене звезде, лидери шампионата, пред собом имају нови задатак да наставе успешну серију против Вождовца, док Партизан гостовањем у Суботици Спартаку има прилику

да коначно веже неколико добрих резултата.

Изабраници Миодрага Божовића везали су 15. победа и само два их деле од изједначења клупског рекорда из 2001. године под вођством Славољуба Муслина.

Црвено-бели играју као да немају ривала у шампионату, али никада нису нису лако излази на крај са Вождовцем. У првом делу сезоне Звезда је славила после преокрета 3:2 на Врачару када је имала турбулентан период.

Партизан је у прошлом колу против Новог Пазара наговестио да излази из кризе, а сигурно ће тријумф у Алкмару против АЗ и извесно пролеће у Европи донети преко потребно самопоуздање екипи.

Актуелни шампион играће на веома тешком терену у Суботици против последњепласираног тима првенства, али не би смео да направи још један кикс уколико жели да се домогне бар друге позиције.

Од осталих мечева, у малом београдском дербију састају се ОФК Београд и Чукарички, док Војводина дочекује Младост.

Вечерашњом утакмицом у Нишу између Радничког и Металца (18) отвара се 19. коло.

Парови 19. кола Суперлиге, субота: Борац Чачак - Радник (13 сати), Црвена звезда - Вождовац (13), ОФК Београд - Чукарички (13), Нови Пазар - Јагодина (13), Рад - Јавор (13), Војводина - Младост (15). Недеља: Спартак - Партизан (13).

Табела: Црвена звезда 50 бодова, Чукарички 32, Борац 31, Партизан 29, Раднички Ниш 28, Јавор 26, Војводина 25, Младост Лучани 24, Вождовац 22, Радник 21, Нови Пазар 20, ОФК Београд 18, Металац 18, Јагодина 15, Рад 14, Спартак 9 (-4).

Божовић: Играмо сами против себе, али спремни као за рат
Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић похвалио је приступ његових фудбалера упркос лошој финансијској ситуацији и поручио да се нада да ће наставити са победама и после меча са Вождовцем у 19. колу Суперлиге.

"Очекује нас утакмица против Вождовца, који веома поштујемо. Сада играмо сами против себе. Видело се како смо у Нишу победили, велико вољом и залагањем. Ако уђемо у меч како желимо, верујем да победа неће изостати", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је поновио да није поставио ултиматум управи клуба да ће поднети оставку уколико играчи не буду исплаћени до паузе у шампионату.

"Немамо управу, тако да ултиматум немам коме ни да поставим. Упозоравам да би, у случају да се до паузе не исплате дуговања, може десити да се растури екипа која је показала да може доста тога да направи. Мислим да ће се наћи начин да се то заврши најбоље", рекао је Божовић и у свом стилу додао да "у клубу сви раде као да ће остати дуго, али и да су спремни као да ће сутра бити рат".

Према његовим речима без обзира на тешку финансијску ситуацију фудбалери су у потпуности фокусирани на дешавања на терену.

"Видели сте како смо прославили Ибањезов гол, као да је донео титулу. Играчи су сви један и верујем да неће бити проблема са те стране. Међутим, Звезда мора сама да реши своје финансије, а не да чека друге. Неопходно је да играмо групну фазу Лиге шампиона и Лиге Европе, имали смо шансу пре две године али није обезбеђена лиценца и све се то одражава".

Нападач црвено-белих Предраг Сикимић најбоље познаје наредног противника јер је летос у Звезду дошао управо из Вождовца.

"Јако поштујем екипу Вождовца, али не желим да их преценим. Сигуран сам да ће своје шансе тражити преко брзих контри и са бокова, али Звезда иде на победу", додао је Сикимић.

Утакмица између Црвене звезде и Вождовца игра се сутра од 13 сати на стадиону Рајко Митић.

Косановић: Тријумф против Радника враћа мир
Тренер фудбалера Борца Милорад Косановић рекао је данас да је екипи неопходна победа над Радником у 19. колу Суперлиге како би вратила самопоуздање.

"Сурдуличани су ухватили добар ритам у првенству што показују и резултати које постижу. Могу да буду веома неугодан ривал, имајући у виду да им је одбрана веома чврста, а посебно се истиче њихов голман и везни ред", рекао је Косановић Танјугу.

Косановић истиче да његова екипа мора да мирно уђе у меч и покаже максималну концентрацију нарочито после несрећног пораза од Чукаричког у претходном колу.

"Три бода су нам преко потребна, то би нам обезбедило неопходан мир и спокој. Имамо лакших проблема са повредама, али очекује да ће оне бити саниране", навео је Косановић и позвао публику да у што већем броју дође на стадион крај Мораве и пружи подршку његовом тиму.

Утакмица између Борца и Радника игра се сутра од 13 часова на стадиону крај Мораве.

Јањић: Са највишим амбицијама идемо на Бањицу
Тренер фудбалера Јавора Александар Јањић изјавио је данас да његову екипу очекује веома тежак сусрет против Рада на Бањици, с обзиром на то да је у питању екипа која игра нападачки и одличан је спој младости и искуства.

"Грађевинари играју нападачки фудбал, а изванредно су вођени са клупе. Ми се спремамо да одиграмо утакмицу на највишем могућем нивоу и са великим амбицијама идемо на Бањицу", казао је он  Танјугу.

Шеф струке Ивањичана у наредном сусрету због повреда неће моћи да рачуна на капитена Миловића и искусног Игора Стојаковића.

Према речима првотимца Стефана Дражића временски услови за игру у суботу неће ићи на руку играчима, али су он и његови саиграчи спремни на то.

"Добро смо се припремали и свесни смо да нас очекује веома тежак меч. Понајвише се прибојавамо искусног Борка Веселиновића који је био члан Јавора", рекао је Дражић.

Утакмица између Рада и Јавора игра се сутра од 13 сати на Бањици.

Гошић: Оптимиста сам уочи меча у Новом Пазару
Тренер Јагодине Миљојко Гошић изјавио је да ће његова екипа против Новог Пазара у 19. колу Суперлиге покушати да одигра још један добар меч и забележи позитиван резултат.

"Гајимо умерен, реални оптимизам, заснован на раду. Са тим амбицијама путујемо у Нови Пазар доброј екипи и верујем да ће бити занимљива утакмица. Нови Пазар је у међувремену имао неколико промена на клупи, сада има искусног тренера, али осцилирају као и ми", рекао је Гошић на конференцији за медије.

Он се присетио пораза на домаћем терену од Новог Пазара у 4. колу првенства.

"Стоички смо то поднели, иако нам је било тешко. Честитали смо пријатељима из Новог Пазара и у том светлу очекујем да наш сусрет протекне у спортској и фер атмосфери, и да дешавања на терену одлуче крајњи резултат".

Гошић је оценио да је тренутно финиш првог дела сезоне драстичан период промена играча и тренера.

Нападач Јагодине Младен Поповић истакао је да је очекује да екипа понови партију из меча са Металцем (4:1) у прошлом колу.

"Идемо у Нови Пазар да одиграмо добру утакмицу и покажемо оно што смо показали у Горњем Милановцу. Играо сам у Новом Пазару годину и по дан и знам како је тамо тешко гостовати. Публика зна направити амбијент где се гостујићи играчи погубе, али мислим да можемо много да направимо", додао је Поповић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести