Следи најтежи део посла за Рио

Ватерполисти Србије стигли су у Београд из Кине где су четврти пут узастопно освојили Светску лигу. Ово је девето злато Србије, плус једно са Црном Гором.

Иако доминирају светским ватерполом, наши играчи су поручили да не желе никакву еуфорију пред Рио, јер дуго чекају златну олимпијску медаљу.

- Тешко је доносити било какве закључке о нашој форми, јер је ово припремни период пред ОИ. Било је тешко, за шест дана смо одиграли исто толико утакмица, другачија је клима.. Тек нас чека најтежи део посла пошто идемо у Рио са највећим могућим жељама - рекао је Филип Филиповић.

Он је истакао да тиму није потребан додатан притисак и помпа пред једино такмичење на којем садашњој генерацији недостаје злато.
- Без икакве еуфорије настављамо даље, није нам потребна превелика медијска пажња. Репрезентација САД највише је напредовала, расту у форми, иако се у финалу то није видело. Можда је дошло до умора, верујем да ће имати важну улогу у Рију – додао је Филиповић.

Селектор Дејан Савић је истакао гест нашег амбасадора у Катару.
- Поновићу, урадили смо све што се тиче тренинга и са те стране сам апсолутно задовољан. Као шлаг на торту стигао је и резултат који није био у првом плану. Од суботе смо у Крању. Посебно бих желео да се захвалим амбасадору Србије у Катару Јасминку Поздерцу који нас је пријатно изненадио и сачекао у четири ујутру на аеродрому у Дохи и омогућио нам да се одморим,освежимо и проведемо пријатно време у разговору. Сјајан гест пријатеља ватерпола – казао је Савић.

Капитен Живко Гоцић је нагласио да је репрезентација још гладна златних медаља.
- Навикли смо људе у Србији на успехе. Имали смо супер провере у Кини, али не верујем да ће бити оволика разлика у Рију, већ жестока и велика борба - казао је Гоцић и похвалио млађе саиграче.

Андрија Прлаиновићсматра да је одбрана донела трофеј у Кини.
- Још један трофеј, овакви турнири су ипак бољи од пријатељских утакмица, имају драж. Када смо већ били у финалу имали смо мотив и да победимо.Одлично је одбрана функционисала три четвртине, а било је доста добрих ствари у нашој игри - рекао је Прлаиновић.

Ватерполисте  су дочекали председник Савеза Милорад Кривокапић и Дарко Удовичић. Први је нашим играчима ново злато честитао извршни директор Аеродрома „ Никола Тесла” Раша Ристивојевић, члан Управног одбора и својевремено председник Извршног одбора Предузећа ЕП Ватерполо 2016.
- Момци свака част, само тако наставите - рекао је Ристивојевић.

Играчи су добили одмор до петка увече. 

Г. М.

Амбасадор за пример
Ватерполисти су у четири сата ноћу у понедељак стигли у Доху на путу за Београд. Тамо их је сачекало пријатно изненађење. Дочек им је организовао амбасадор Србије у Катару Јасминко Поздерац, некадашњи успешни директор Завода за спорт и медицину спорта и велики пријатељ ватерпола. Његовим ангажовањем својевремено су реновирани базени који су постали база за тренинге репрезентације, а често и клубова.

- Пратим спорт, посебно мени драге ватерполисте. Када сам чуо да долазе одлучио сам да их изненадим и сачекам и помогнем да се одморе од пута. Желим им све најбоље на Олимпијским играма - рекао је Јасминко Поздерац.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести