Соколима Воше друго и треће место

Традиционални, седми, Меморијал “Лаза Крстић и Марица Џелатовић” у спортској гимнастици одражан је у Новом Саду, у организацији Соколског друштва Војводина.

 Наступило је 111 гимнастичара у пет и 101 гимнастичарка у четири категорије из девет земаља. Екипно су најбољи били гимнастичари и гимнастичарке Бугарске. Код мушкараца екипно је друго место припало Соколском друштву Војводина, а треће Виндији из Вараждина, а код девојака је друга Зелена Јама из Љубљане, а треће Соколско друштво Војводина.

У првој категорији Бугарин Георги Стојанов је славо у вишебоју са 69,300, а најбољи наш такмичар био је Филип Куљић из суботичког Партизан Железничара на трећем месту са 66,300. У финалима по справама Стојанов је освојио четири златне медаље (партер, коњ, разбој, вратило) и једну сребрну (прескок). Од српских такмичара најуспешнији су били Куљић (сребро разбој, бронза вратило)и његов клупски колега Михајло Страјнић (сребро коњ, бронза разбој).

У другој категорији у вишебоју је славио Словенац Анже Хрибар са 72,300, а најбољи наш такмичар био је Александар Павловић (Соколско друштво Војводина) на 10. месту са 59,800. И у финалима по справама највише одличја припало је Хрибару (злато на партеру и разбоју, бронзе на коњу, карикама и вратилу). 

У трећој категорији у вишебоју су злато поделили Француз Хавијер Блајс и Бугарин Алегзандар Методијев са 71,050. Од наших такмичара најбољи је био Синиша Јурковић (СД Војводина) на деветом месту са 60,250. У финалу по справама најуспешнији је био Методијев са два злата (партер, разбој) и сребром (коњ с хватаљкама). Од српских гимнастичара Синиша Јурковић (СД Војводина) освојио је бронзу на прескоку.

У четвртој категорији у вишебоју је славио Влада Раковић (СД Војводина) са 75,950. Бугарин Георги Иванов узео је злато на вратилу, сребро на разбоју и прескоку. Од наших гимнастичара Стефан Павловић је био златни на забоју док је његов клупски колега из СД Војводине Влада Раковић узео четири бронзе (коњ, карике, прескок, вратило).

У петој категорији у вишебоју је славио Француз Кевин Карваљо са 81, 650, испред Петра Вефића (Партизан, Костолац) са 76,400 и Николе Јурковића (СД Војводина) са 74,250. У финалима по справама најуспешнији је био Никола Јурковић (СД Војводина) са три злата (прескок, разбој, вратило) и две сребра (партер, карике). Његов клупски друг Иван Дејановић је освојио три сребра (прескок, разбој, вратило) и две бронзе (партер, коњ).

Код девојака у првој категорији у вишебоју је победила Бугарка Елизабет Николова са 44,666, а најбоља српска гимнастичарка била је Анђела Јауковић на 13. месту 41,426. У финалима по справама највише медаља је узела Бугарка Валентина Георгијева (злато прескок, двовисински разбој, партер), а наша Анђела Јауковић је била сребрна на греди.

У другој категорији у вишебоју је злато припало Немици Џени Ле (Франкфурт) са 47,489, а најбоља наша такмичарка била је Ноеми Вакула (Партизан Железничар) на седмом месту са 43,622. У финалима по справама Летиција Глогер (Франкфурт) била је златна на прескоку и партетру, а Вакула је узела бронзу на греди.

У трећој категорији у вишебоју је славила Анђела Ђурђевић (СД Војводина) са 49,729. У финалима по справама Ђурђевићева је била златна на прескоку и партеру, те сребрна на двовисиндком разбоју и бронзана на греди.

У четвртој категорији у вишебоју је победила Тала Хадад из Јордана са 45,623, а наша најбоља такмичарка била је Вања Петровић (СД Војводина) на деветом месту са 27,893. У финалима по справама Петра Фуач (Сокол Карловац) је била златна на прескоку и греди и сребрна на партеру, а наша Александра Рајчић (СД Војводина) је узела бронзу на двовисинском разбоју.

Г. Маленовић
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести