Шоштар: Питање је да ли ћемо играти против Југа

Утакмица између ватерполиста Партизана и дубровачког Југа у Лиги шампиона под великим је знаком питања да се одигра на Бањици јер још увек није решен проблем са грејањем базена.
sostar_aleksandar/f.bakic
Фото: Ф. Бакић/Александар Шоштар

Како су саопштили из Партизана, два дана пре меча није набављен мазут за базен који се није грејао од прошле недеље, па су ватерполисти првака Србије морали да тренирају у Будимпешти.

"Сада је ситуација још тежа, драматична. Надам се да ћемо акутни проблем грејања, који се не јавља први пут, успети да решимо. Резервна варијанта је да се меч одигра у неком другом београдском базену. Прошле недеље смо се обратили Министарству омладине и спорта и ЈСД Партизан, нисмо добили одговор. Контактирали смо Секретаријат за спорт и омладину Града Београда, надам се да це нам помоћи да превазиђемо проблем и да ћемо бар у уторак знати где ћемо дочекати Југ", рекао је председник клуба Александар Шоштар на конференцији за медије.

Шоштар је додао да су мале шансе да хрватског ривала дочекају на Бањици, а није исклучио ни опцију да се утакмица уопште одигра.

"Најбоље би било када бисмо обезбедили мазут и до утакмице угрејали воду на Бањици до одговарајуце температуре, међутим мале су шансе да се то деси, јер немамо много времена. Не искљуцујем ни могућност да се утакмица не одигра, али надам се да до тога неће доћи".

Он је нагласио да је тешко припремити екипу у таквим условима и драматичним околностима.

"Зато је и питање како ћемо наставити сезону. Разумљиво је да општа ситуација утиче на младе играче, који и поред тога успевају да извуку максимум. Испуњен је први циљ у сезони, освојен је Куп Србије, у Лиги шампиона је екипа пружила врло добре партије, а налази се и у врху табеле Регионалне лиге", поручио је Шоштар.

Тренер црно-белих Зоран Миленковић истиче да екипа има проблема са повредама, поред тога што је играчима тешко да се сконцентришу на обавезе због базена.

"Морамо да разумемо наше првотимце, којима је јако тешко да тренирају и играју, да се фокусирају само на свој посао, када размишљају и о ситуацији у клубу, о базену. Пред нама је нови дуел са тренутно најбољом екипом Европе, која је прошле године освојила све што је могла, и прилика да видимо колико смо напредовали", закључио је Миленковић.

Утакмица 4. кола Лиге шампиона између Партизана и Југа заказана је за среду од 18.30 сати.
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести