СП Казањ 2015: Без потцењивања Јапана

Ватерполисти Србије поручили су данас да је екипа победом над Црном Гором (11:8) на прави начин отворила Светско првенство у Казању, али и да наредног ривала,

селекцију Јапана, не би смела да потцени.

"Сигурно је да смо фаворити, али се зна да Јапан због стила игре зна да мучи квалитетнијег противника. Физички не могу да парирају и због тога прибегавају игри без много дуела са доста пливања и играња на контранападе. Знам да смо у два сусрета имали муке по четвртину, две а тако је и другим екипама када играју са Јапаном", рекао је Гојко Пијетловић за сајт ВСС.

Најбољи голман на прошлогодишњем Европском првенству у Будимпешти истиче да га радује тријумф над Црногорцима.

"Мало је било грча, после смо били опуштенији. Нисмо падали ни када се Црна Гора приближила у трећој четвртини. Вратили смо се головима и сусрет привели крају", навео је Пијетловић.

Дебитант у дресу Србије Никола Јакшић додао је да екипа није могла боље да почне шампионат у Русији.

"Добро смо играли и сигурно смо деловали. Немам никаква искуства када је Јапан у питању. Нисам их до данас ни гледао. Нема потцењивања, ово је сусрет у којем наш квалитет треба да доде до изражаја, рекао је Јакшић.

Млади Сава Рађеловић најавио је још боље игре у наредним мечевима.

"Важно је да за мечеве одлуке будемо у најбољој форми. Победа против Црне Горе нам је донела важно самопоуздање. Стижу нам два противника, на папиру лакши, али против којих такоде треба да се буде максимално сконцентрисан. О Јапану не знам ништа осим да им је пливање најјачи адут", закључио је Ранђеловић.

Утакмица другог кола Д групе Светског првенства између Србије и Јапана игра се сутра од 16.30.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести