СП Казањ 2015: Србија у четвртфиналу, пала Аустралија

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале првенства света у Казању, пошто је данас у трећем колу Д групе, уз доста муке, савладала Аустралију са 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1).

Србија - Аустралија 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1)

КАЗАЊ: Отворени базен Дворца водених спортова, гледалаца: 500, судије: Коризна (Пољска), Ставридис (Грчка). Играч више: Србија 7 (2), Аустралија 5 (2).

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић, Гоцић 1, Ранђеловић, Ћук 1, Д.Пиетловић 1, Никић 1, Алексић 2, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић, С.Митровић 2, Б.Митровић.

АУСТРАЛИЈА: Стентон, Кембел , Форд, Котерил 1, Пауер 1, Гилхрист, Роач, Јангер 3, Свифт 2, Емери, Хојден 1, Мартин 1, Денерли.

На овај начин српски тим обезбедио је прво место у групи и три дана одмора јер неће играти у осмини финала. Ривал у борби за полуфинале, највероватније ће бити Американци или Италијани.

Изабраници Дејана Савића успели су да се врате после великог пада игре у трећој четвртини, да би канонадом од четири гола у завршној четвртини матирали противнике и пласирали се четвртфинале.

По два гола за Србију дали су Милан Алексић, Филип Филиповић  Стефан Митровић, а у стрелце су се уписали и Слободан Никић, Душко Пијетловић, Милош Ћук и Живко Гоцић.

Србија ће за пласман у полуфинале играти 4. августа од 20.30 сати.

Изјаве актера меча:

Селектор Дејан Савић је по завршетку рекао:
- Тешка утакмица, што смо очекивали. Добра форма Аустралијанаца је настављена и траје од самог старта турнира. Покушали су  да нас уведу у свој ритам, пливали су квалитетно све време. Код нас је био сасвим добар почетак после којег је уследио пад у трећој четвртини. Успели смо да се вратимо и то најбоља ствар на утакмици. Лош је био критеријум суђења приликом давања прекршаја. Најважније је да смо победили и настављамо даље.

Бранислав Митровић је добио шансу у последњих осам минута:
- Битна је победа. Истакао бих да је можда и добро што смо имали онај пад јер снага да се дигнемо и вратимо пуно значи. Имали смо очекиван ток игре. Било је доста промашаја у првом делу који су нас увели у несигурност. Међутим, нема никаквих дилема око наше форме. Очекујемо наредног противника и надам се успешном наставку серије.

Душко Пијетловић:
- Мало смо, чини ми се, ушли психички слабије у меч што је резултирало са доста примљених голова из игре. Одбрана је била углавном добра али су се дешавали ти падови.Када су повели два разлике, по ко зна који пут смо почели да се чупамо и хвала Богу, успели смо. Договоили смо се да нема калкулација, само победе нас интересују.Најбољи увек славе на крају и морамо да све побеђујемо ако хоћемо да будемо први.

Филип Филиповић:
- Можда нам три дана неће  пријати. Напорно је, треба нам такмичарски ритам. Чекамо ривала. Сами смо себи данас загорчавали живот. Драго ми је да смо се консолидовали у последњој четвртини. Сличан сценарио као у Лондону што се тиче резултата али је данас у сваком сегменту овај меч био мање стресан. Честитам момцима, имамо шта да радимо, да неке ствари у игри у наредна три дана поправимо.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести