Спектакл који се не пропушта

У среду је прилика да се спортски Нови Сад прикаже у правом светлу и потврди да је град одбојке тако што ће поклоници овог спорта до врха напунити трибине мале сале Спенса

и пружити подршку Војводини НС семе у реванш мечу осмине финала Купа ЦЕВ са Пјаћенцом. Први сусрет у Италији завршен је максималним тријумфом домаћина, па је пред младим Новосађанима велики изазов, никако  и притисак, јер у оваквим утакмицама не могу ништа да изгубе – могу само да профитирају. Војводина НС семе је у последње три сезоне играла са чувеним италијанским клубовима.Претпрошле сезоне снаге је одмерила са Трентом, прошле у Лиги шампиона сусрела се са Моденом, а сада за ривала у осмини финала ЦЕВ купа има Пјаћенцу.Претходни италијански великани привукли су пажњу јавности, па се у новосадском клубу надају да ће и реванш меч са Пјаћенцом бити мамац не само за поклонике одбојке, него и за све оне који воле добре спортске представе.

-  Јасно је ко је фаворит, али очекујем празник одбојке. Пре свега мислим да су наши момци досадашњим резултатима заслужили и пуне трибине, спектакл. Пјаћенца има у својим редовима много прослављених репрезентативаца, један је од најпознатијих и најорганизованијих клубова у Италији. Дуел са њима је награда за наш мукотрпни рад. Што се нас тиче, желим да оставимо срце на терену, да одиграмо растерећено и храбро. Надам се пуној сали и великој спортској приредби – рекао је шеф стручног штаба Неџад Османкач.
Млади примач сервиса Миран Кујунџић је напоменуо да се зна каква је екипа Пјаћенца, али да саиграчи и он неће на терен са белом заставом.

- Немамо шта да изгубимо, уосталом добро смо се држали и у Италији, већи део првог сета и цео трећи. У нашој хали играмо заиста добро, па мислим да можемо да пружимо снажан отпор фавориту. Позивам навијаче да испуне трибине и да буду наш ветар у леђа – поручио је Кујунџић.

Добру одбојку очекује и спортски директор Никола Марић.
- Одређена спортска амбиција постоји, желимо да пружимо максимум, а сваки позитиван резултат би нам значио. Овај меч може да створи јунаке, да утиче на каријере младих играча и верујем да због тога никоме не мањка инспирација. Прилика је да видимо на терену класне играче, који су обележили дуеле Италије и наше репрезентације, и оне који су атрактивни на светском тржишту, као што су три Кубанца. Не претерујемо у оптимизму, али ћемо искористити сваку шансу. Ако буде мало боље него у Италији сасвим ћемо бити задовољни – казао је Марић.

М. Ристић

Рањива Пјаћенца

Да легија странаца из Пјаћенце ипак није баук показала је Равена, која је на свом терену славила у мечу последњег првенственог кола максималним резултатом (25:16, 25:17, 25:21). Равена је девета у италијанском шмпионату.

Папи још увек одбојкашка звезда

Иако је резервиста и нема велику минутажу, највећа звезда Пјаћенце је прослављени итлијански репрезентативац Самуеле Папи, који привлачи пажњу публике и у 44. години живота.

Освојио је готово све што се може освојити, нема само олимпијско злато. На Олимпијским играма освојио је два сребра (1996. и 2004) и две бронзе (2000. и 2012.), две златне медаље са Светским првенстава (1994. и 1998.), три злата на ЕП (1995, 1999. и 2003.), сребро (2001) и бронзу (1997). Светску лигу је освајао пет пута.

Са клубовима је био шест пута шампион Италије и има шест Купова, као и осам Суперкупова. Лигу шампиона освајао је три пута, Куп Купова два пута, Цев Куп и три европска Суперкупа. Одликован је у Италији са два ордена за заслуге 2000. и 2004. године.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести