Спремни за велику утакмицу

Фудбалери Партизана имају пет бодова предности над Црвеном звездом уочи вечитог дербија. Дакле, црно-бели су ти који се више питају како ће дуел са комшијама у суштини изгледати.

Простора за калулације има, не морају избараници Зорана Милинковића да јуришају грлом у јагоде, с тим што ће њихови навијачи од њих очекивати офанзивну игру.Партизан на крилима три везана тријумфа очекује одмеравање снага са црвено-белима. Тренер Зоран Милинковић зна само за победе и тај низ свакако да не жели да прекине.

- У добром смо моменту, нестрпљиви смо да утакмица почне. Желимо да потврдимо свој квалитет и предност на табели увећамо. Победа нам бодовно није неопходна, јер има још утакмица после дербија, али обавеза Партизана је да ка њој стреми. Потпуно смо спремни и орни да одиграмо један фантастичан меч – рекао је на конференцији за новинаре Милинковић.

Он је понудио рецепт за победу:
- Максималан приступ мечу, изгарање за сваку лопту и једноставност у осмишљавању нападачких акција. Звезда је противник за респект, али ако одиграмо како несумњиво умемо ми ћемо диктирати игру. Свесни смо који клуб презентујемо и тако се морамо понашати.
Комшије су запретиле агресивном игром.

- То нас не дотиче, јер знамо ко смо и шта смо. Имамо квалитетне и фудбалере којима ово неће бити први дерби, тако да изненађења, у том смислу, не може бити. Спремни смо да испарирамо на било коју оријентацију  ривала.
По најавама атмосфером на стадиону биће паклена.

- То нас не занима. Интересује нас само игра, а све остало што не спада у домен терена није нам апсолутно никаква брига. Исто као што ни 20 минута агресивне игре није довољно да се победи Партизан, тако није довољно ни имати ветар у леђа од навијача.
Звездашима је засметало то што су Нинковић и Бандаловски, у неким својим изјавама, рекли да не познају Звездине фудбалере.

- Нису то урадили злонамерно, уосталом Иван је интернационалац, ван увида у наша фудбалска збивања, па му не треба замерити. Будите уверени да ће пред меч тачно знати све о сваком Звездином играчу.

Милинковић је захвалио бившем асу црно-белих Алмимамију Мореири на подршци пред дерби.
- Лепо је то што нас је осоколио да одиграмо као да је неко финале у питању. Ми ћемо све учинити да тако и буде. Имамо спремне играче, а ко ће наступити нек остане тајна до последњег тренутка – казао је тренер црно-белих.  

И. Лазаревић
 

Дринчић очекује квалитетан меч

Момак који је постао ноћна мора црвено-белих због својих прецизних и снажних слободних удараца, Никола Дринчић, очекује добру утакмицу.
- Нико се неће повући, свако ће играти своју игру, па очекујем добар меч. Биће пуно агресије, дуела један на један и ко се ту буде боље снашао - победиће. Надам се да ћемо то бити ми, иако нам три бода нису приоритет. Наши странци, пре свих Бандаловски, већ осећају дерби и верујем да с те стране неће бити проблема. Ако нам буде досуђен једанаестерац, имамо спремне извођаче, а ја ћу ускочити баш ако затреба – рекао је  поуздани везиста.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести