Србија осваја седам медаља

До почетка Олимпијских игара у Рију преостало је још 60 недеља, тачније 423 дана, а спортска сербвисна агенција Инфострада је и овог пута урадила истраживање и изнела прогнозу могућих добитника медаља

према којој би Србија могла да забележи доста већи успех него претходних година.Ако им је веровати, а прошлих година су се пророчанства поприлично обистинила, Србију чека успешно учешће са чак седам медаља.На претходним Олимпијским играма у Лондону наши олимпијци освојили су укупно четири медаље, а четири године пре тога, у Пекингу, једну мање. Године 2016. Србија би могла да се окити са три злата, једним сребром и три бронзе.

Према истраживању Инфостраде, освајачи најјсјанијег одличја биће Новак Ђоковић у синглу, олимпијска победница из Лондона Милица Мандић у истој категорији (изнад 67 кг у теквондоу) и рвач грчко-римским стилом Давор Штефанек у категорији 66 кг.Сребрну медаљу би, према овој процени, освојили ватерполисти. Кошаркашка репрезентација понела би бронзану медаљу, као и Андреа Арсовић у стрељаштву у дициплини ваздушна пушка са десет метара. Седам медаља требало би да комплетирају кајакаши Небојша Грујић и Марко Новаковић у дублу на 200м.

Са оваквим укупним учинком Србија би се нашла на 29. месту табеле, што је скок за 13 места у односу на Олимпијске игре у Лондону 2012, а чак за 32 у односу на Пекинг. У генералном пласману, прве три позиције остају исте – Сједињене Државе, Кина и Русија. Велики пад би могла да забележи Велика Британија, а свакако највеће изнанађење је Нови Зеланд, који би према овим предвиђањима сакупио 18 медаља, од којих 10 златних у веслачким дисциплинама.

Тиме би Новозеланђани зазузели седмо место, одмах изнад домаћина Бразила. На четвртом месту нашла би се Немачка, на петом Француска, а на шестом Аустралија.Олимпијске игре у Рију биће одржане од 5. до 21. августа следеће године, а нашим олимпијцима не преостаје ништа друго сем да се добро припреме и можда остваре ове претпоставке.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести