Србија победила Немачку и осигурала завршни турнир СЛ

Ватерполо репрезентација Србије савладала је вечерас у Крагујевцу селекцију Немачке са 14:8 (3:3, 4:2, 3:1, 4:2) и теоретски осигурала учешће на завршном турниру Светске лиге.

Изабраници селектора Дејана Савића убедљиво су водећи у Б групи с максималним учинком након претходних победа против Шпаније у Нишу (9:1) и Мадриду (15:9), Немачке у Хамбургу (19:10) и Русије у Астрахању (17:8).
У последњем 6. колу српски ватерполисти дочекују Русију 14. априла у Крушевцу.

Савић је вечерас против Немаца извео подмлађен састав, од искуснијих у тиму су били Филиповић и голман Митровић, али очекивана победа ниједног тренутка није дошла у питање.
Осим у првој четвртини, Србија је доминирала у базену Спортског центра "Парк", без већих проблема контролисала је утакмицу и још једном "потопила" Немачку после тријумфа у Хамбургу.

Младе снаге оправдале су Савићево поверење, посебно игром у одбрани, а нејефикаснији су били Филиповић са пет и Страхиња Расовић са четири гола.
У другој утакмици 5. кола Русија је код куће победила Шпанију са 9:8 (3:3, 4:3, 1:1, 1:1)
Табела: Србија 15 бодова, Русија 12, Шпанија 3, Немачка 0.

Србија је бранилац трофеја Светске лиге, али овогодишње такмичења има посебан значај пошто ће победник изборити директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016.
Завршни турнир Светске лиге биће одржан од 23. до 28. јуна у италијанском граду Бергаму.

 

Савић: Резултат и победа најбитнији

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је после утакмице против Немачке да је остварен циљ и да су постигнути резултат и победа најбитнији.

Србија је вечерас у Крагујевцу славила против Немачке са 14:8, па је и теоретски осигурала учешће на завршном турниру Светске лиге.
"Подмлађени састав у суштини је положио испит. Било је ту и тамо неких грешака, имали смо велики број неискоришћених контранапада, али све остало је у реду. Најбитније од свега је победа", изјавио је Савић после меча у базену Спортског центра "Парк".
Он је оценио да су се играчи привикли на нова ватерполо правила и играње у скраћеном базену.

"Понављам да је најважније од свега што смо стекли прву шансу да се боримо за пласман у Рио. Што се тиче нових правила, то је саставни део спорта, мислим да смо ушли у тај нови систем", закључио је Савић.
Србија је бранилац трофеја Светске лиге, али овогодишње такмичења има посебан значај пошто ће победник изборити директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016.

У последњем 6. колу Б групе српски ватерполисти дочекују Русију 14. априла у Крушевцу.
Завршни турнир Светске лиге биће одржан од 23. до 28. јуна у италијанском граду Бергаму.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести